Gündem Çetin Doğan tutuklandı

Çetin Doğan tutuklandı

Paylaş
Çetin Doğan tutuklandı

Çetin Doğan tutuklandı

"Balyoz Planı" iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında hakkındaki yakalama emri çerçevesinde İstanbul Adliyesine gelen eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, "Herkes görecek ki bu balyoz, çıkaranların, uyduranların kafasına inecek" dedi. Hakim karşısına çıkan Doğan yeniden tutuklandı.

Haberin Devamı

"KENDİ İPİMİ KENDİM ÇEKERİM"

Avukatlarıyla gelen Doğan adliyeye girişinde yaklaşık 20 dakika süren bir açıklama yaptı. Doğan, "Herkes görecek ki bu balyoz, çıkaranların, uyduranların kafasına inecek" dedi.

Darbe iddialarını reddeden Doğan, "Bu seminer hiçbir zaman kendi sınırları dışında seyretmemiştir, seminere katılan bir silah arkadaşım 'Evet Çetin Doğan darbe planı yaptı' desin. Kendi ipimi kendim çekerim" diye konuştu

Ortada bir kurgu olduğunu öne süren Doğan, "Bu kurgunun içinde kim olduğunu ortaya çıkarmak adaletin görevidir. Bilirkişi olarak genç bir arkadaşı görevlendirmişler. Onun da hata yapması normaldir. Hiçbir semineri önceden provayla yapmadım. Üzüntüm, arkadaşlarımın içeride olmasıdır. Çoluk çocukları perişan. Avukat tutmakta zorlanıyorlar. Yıllarca terörle mücadele etmiş insanlarız, ancak şimdi terör suçuyla suçlanıyoruz" şeklinde konuştu

"BENİM HABERİN YOK"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ imzalı belgeler olduğu yönündeki iddiaların sorulması üzerine Doğan, "Benim haberim yok" yanıtını verdi.

Sağlık durumuyla ilgili bilgi veren Doğan, "Şu an samimiyetle söylüyorum. Kalp, ilaçların dozlarını 4 kat artırmak suretiyle iyiye doğru gidiyor. Ama dün çıktığım zaman 18 idi tansiyonum. Resmi kayıtlarda da vardır. Bir gün önce de öyleydi. Fakat burada bir talep ya da karşılıklı görüşmeler olduğunu öğrendim. Silahlı Kuvvetlerde 50 yıl kalmış bir insanım. Kurumumu zor durumda bırakacak herhangi bir işlem, gayret yapamazdım. O yüzden de 18 tansiyonla dışarı çıktım. Dimdik ayaktayım. Hastanede de arkadaşlarım çok yakından ilgilendiler. Onların hepsine minnettarım" şeklinde konuştu

Haberin Devamı

METRİS CEZAEVİ'NDE

'Balyoz' soruşturması kapsamında tekrar tutuklanan 1. Ordu Eski Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, Metris Cezaevi'ne konuldu.

Hakkındaki tutuklama kararı İstanbul nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yüzüne okunan Çetin Doğan, saat 10.00 sıralarında geldiği Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nden saat 12.00 gibi çıkarıldı. Doğan, ilk olarak Beyoğlu Adliyesi'ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolünün ardından polis aracın bindirilirken görüntülenen Doğan'ın moralinin oldukça bozuk olduğu görüldü. Çetin Doğan daha sonra Metris Cezaevi'ne konuldu.

Haberin Devamı

AVUKATLARININ GÖZLERİ DOLDU

Terörle Mücadele polisleri tarafından adliyeden çıkarılan Doğan, avukatları ile öpüşerek vedalaştı. Bu sırada avukatlarının gözlerinin dolduğu görüldü. Çetin Doğan çıkmadan önce korumalara Doğan'ın götürüleceği sivil polis aracının bagajına iki adet bavul bıraktılar.

"ADALET YERİNİ BULACAK"

Çıkışta çok kısa bir açıklama yapan Çetin Doğan, "En kısa zamanda adalet yerini bulacak. Hepinize esenlikler diliyorum. Egemenlik bayramımız kutlu olsun" dedi.

26 ŞUBAT'TA TUTUKLANMIŞTI

Balyoz soruşturması kapsamında gözaltına alınan Çetin Doğan, 26 Şubat 2010'da çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

4 NİSAN'DA YAKALAMA KARARI ÇIKARTILDI

Çetin Doğan, avukatlarının itirazı üzerine 12. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Oktay Kuban tarafından 1 Nisan 2010'da tahliye edilmişti. Bu karara soruşturma savcılarının itirazı üzerine 12. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Doğan ile birlikte 21 şüpheli hakkında 4 Nisan 2010'da tekrar yakalama kararı çıkartmıştı. Ancak Çetin Doğan tahliye edilmesinin ardından 2 Nisan 2010'da GATA'ya tedavi olmak için yattığından hakkındaki yakalama kararı tutuklamaya çevrilememişti.

Haberin Devamı

"GİZLİLİK KARARI"

Balyoz soruşturması kapsamında bugün tekrar tutuklanan emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın avukatlarının ‘dosyadaki gizlilik kararının kaldırılması’ yönündeki talebi kısmen kabul edildi.

Doğan’ın avukatları 2 Nisan’da İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi hakimine başvuruda bulunmuştu. Avukatların ‘dosyadaki gizliliğin kaldırılması’ ve ‘belgelerin kendilerine de verilmesi’ yönündeki talepleri 13. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi tarafından geçtiğimiz gün karara bağlandı.Talebi kısmen kabul edildi. Dosyada sadece Doğan’ın savcılık sorgusu ve mahkeme ifadesi üzerindeki gizlilik kaldırıldı.

PAZARTESİ SİLİVRİ’YE GÖNDERİLECEK

Öte yandan tutuklanarak Metris Cezaevine gönderilen Çetin Doğan’ın Pazartesi günü Silivri Cezaevine nakledileceği öğrenildi.

DHA

Haberin Devamı