Siyaset Çetin Doğan'a Bodrum'da gözaltı
Paylaş
Çetin Doğan'a Bodrum'da gözaltı

'Balyoz Planı' kapsamında hakkında yakalama emri çıkarılan eski 1. Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Çetin Doğan gözaltına alındı

'Balyoz Darbe Planı' davası hakkında yakalama emri bulunan 1. Ordu Eski Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, İstanbul'a gitmek üzere gittiği Bodrum Milas Havaalanı girişinde gözaltına alındı.

Bodrum'daki yazlığında bulunan 1. Ordu eski komutanı emekli orgeneral Çetin Doğan, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin hakkında yakalama kararı vermesi üzerine İstanbul'a gitmek üzere 16.30 sıralarında Bodrum Milas Havaalanı'na geldi. 17.45 THY İstanbul uçağına bilet aldığı öğrenilen Doğan'ın aracı havaalanı girişinde polis ekiplerince durduruldu.

Polislerin kendisine hakkındaki yakalama kararını bildirmesi sonrası Doğan VİP salonuna davet edildi. Doğan'ın avukatları bu sırada savcılarla görüştü.
Doğan'ın bineceği 17.45 uçağı kaçtı. Yaklaşık bir saat 15 dakika süren görüşme ve bekleyişin ardından Doğan polisler eşliğinde Onur Air'in 18.15'de kalkan uçağına tüm yolcular alındıktan sonra bindi ve İstanbul'a hareket etti. Uçak saat 19.15 sıralarında İstanbul Atatürk Havalimanı'na indi.

"UÇAĞI AÇIĞA ALIN"

Onur Air'e ait uçağın 109 numaralı körüğe yanaşması gerekiyordu. Ancak polis ekipleri uçak indikten sonra havalimanı yetkililerine görüntü alınmasını engellemek için "uçağı açığa alın" talimatını verdi. Bunun üzerine uçak 1 numaralı park alanına alındı. Havalimanı İç Hatlar Terminali girişine yaklaşık 50 metre uzağa park edilen uçaktan ilk olarak Çetin Doğan ve Eşi Nilgün Doğan indi. Doğan, burada kendisini bekleyen sivil polis otosuna bindi. Diğer yolcular da uçağa yanaşan araçlarla terminale alındı.



Polis otoları da konvoy halinde Atatürk Havalimanı B kapısından çıkarak Adli Tıp Kurumu'na geldi. Doğan burada yaklaşık 1 saat sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolü sırasında Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz'de Adli Tıp Kurumu'na geldi. Sağlık kontrolünün ardından yeniden polis otosuna bindirilen Doğan'ın bir sonraki durağı İstanbul Üniversite İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi oldu. Doğan burada Acil Dahiliye bölümünde sağlık kontrolünden geçirildi. Saat 20.40 sıralarında kan tahlili yapıldı.

UZMAN HEKİM İNCELEDİ

Doğan'ın ayrıca tansiyonu ölçüldü. Doğan'ın tansiyonu 19-13 olarak belirlendi. Tansiyonu yüksek olduğu belirtilen Doğan'a ayrıca kalp ritmini ölçmek için Elektrokardiyografi (EKG) testi yapıldı. Testlerin ardından Doğan'ın alanında uzman hekim incelenmesine karar verildi. Doğan'ın sağlık durumunu inceleyen uzman hekim, Çetin Doğan'ın Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verdi. Hastaneden tekerlekli sandalyeyle çıkarılan Doğan için hastane ve çevresinde polis ekipleri geniş önlem aldı. Doğan, çevik kuvvet polisinin oluşturduğu kordonun içinden geçirilerek ambulansa bindirildi.

SİYAMİ ERSEK'TE TEDAVİ ALTINA ALINDI

İÜ Tıp Fakültesi'nde ambulansa konulan Çetin Doğan geniş güvenlik önlemleri altında Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Doğan'ın hastaneye getirilişi esnasında geniş güvenlik önlemi alındı. Eşi Nilgün Doğan da Çetin Doğan'ın yanından bir an olsun ayrılmadı. Ambulanstan sedyede indirilen Doğan, hastanenin acil giriş kapısından içeri alındı.

KALP KRİZİ RİSKİ

Çetin Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz de hastane çıkışında yaptığı basın açıklamasında, Müvekkilinn By-Pass ameliyatı geçirdiğini ve yaşadığı sıkıntı nedeniyle rahatsılığınını tekrar nüksettiğini ifade etti. Ersöz, "Tetkikler sonucu bir uzman hekim, bu hastanenin koşulları uygun olmadığından dolayı daha önce tedavisi yapılmış olan Siyami Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevkini uygun gördü" dedi. Avukat Ersöz, "Adli Tıp Kurumu'ndaki doktor hanım müvekkilimizin tam teşekküllü bir hastanede ya da üniversite hastanesine sevkini uygun gördü. Şu anda Çapa'da müvekkilimizin gerekli tetkikleri yapılmış durumda. Müvekkilimiz şiddetli göğüs ağrısından yakınmakta. Tansiyon değerleri çok yüksek yine kan değerlerinde bir kalp krizini tetikleyebilecek bazı bulgulara ulaşılmış durumda. Bu tetkikler sonucu bir uzman hekim bu hastanenin koşulları uygun olmadığından dolayı daha önce tedavisi yapılmış olan Siyami Ersek Hastanesi'ne sevkini uygun gördü" diye konuştu.

"İZAHI OLMAYAN BİR KARAR"

Doğan'ın tedavi sürecinin ne kadar uzayacağına Siyami Ersek Hastanesi'nde karar verileceğini belirten Ersöz, "Müvekkilimiz bir süre bu şikayetlerinden dolayı Siyami Ersek Hastanesi'nde müşahede altında tutulacak. Müvekkilimiz çok ciddi ameliyatlar geçirdi.Yaşı yetmişinin üzerinde. Bütün bunlar ciddi bir risk faktörü oluşturuyor. Bütün bu risk faktörleri hastane raporları ile sabitken savcılık da bunları biliyorken müvekkilimiz hakkında özgürlüğünü uzunca bir süre kısıtlayacak şekilde bir tedbire başvurulması hiçbir şekilde izahı olmayan bir karar. Müvekkilimizin Siyami Ersek'te na kadar kalacağına o aşamada karar verilecek" ifadesini kullandı.

Enver ALAS- Ozan URAL- Hasan YILDIRIM- Uğur ALAATTİNOĞLU - İSTANBUL DHA

3

Haberin Devamı