Gündem Çetin Doğan'dan ilk açıklama

Çetin Doğan'dan ilk açıklama

Paylaş
Çetin Doğan'dan ilk açıklama

Balyoz soruşturmasında tahliye edilen emekli Orgeneral Çetin Doğan, Silivri Cezaevi'nden ayrıldı

Cezaevi çıkışı mutluluğu yüzünden okunan Doğan aracına binerken gazetecilerin tahliyesi yönündeki sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Doğan, "Bana yazılan mektup ve çekilen telgraflarla Türk halkını arkamda, yanımda hissettim. Ordada bir görev yaptığıma inanıyorum. Adalet yerini bulacaktır ama gecikmiş olarak değil diyelim. İnşallah sonunda getiririz. Hep birlikte aydınlık günlere ulusça ulaşırız diliyorum."

Tahliye ile ilgili olarak da Doğan, "Gecikmiş bir olay demekten başka elimden birşey gelmiyor." dedi.

ÇETİN DOĞAN'IN AVUKATI: "İLK GÜNDEN BERİ BALYOZ'UN SAHTE BİR PLAN OLDUĞUNU SÖYLEDİM"

Balyoz soruşturmasında tahliye edilen emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatı Celal Ülgen tahliye kararı hakkında bilgi verdi. Celal Ülgen, "İlk günden beri Balyoz'un sahte bir plan olduğunu söyledim. 'Gerçekle ilgisi yoktur' dedim. Sözüm doğru çıktı. Gerçi tahliye, beraat demek değildir. Yargı aşaması devam edecek. Bu aşamada bütün gerçekler ortaya cıkacak. Türkiye'ye karşı kurulan komplo da çökmek üzeredir. Çöküş devam edecektir. Türkiye, her türlü olumsuzluğa rağmen aydınlık günlere ulaşacaktır" diye konuştu.

Haberin Devamı

Avukat Ülgen, tahliye gerekçesi ile ilgili sorulan soruyu, "Birinci neden kuvvetli şüphe bulunmadığı yönünde. İkinci neden aynı iddialarla gözaltına alınan bazı şüphelilerin savcılıkca serbest bırakılması.

Üçüncü neden tahliyelerin bir kısmının, bir mahkemenin kurulu tarafından incelenmiş olması ve o kurulun tahliye gerçekleştirmiş olması. Dördüncü neden de savunma avukatlarının itiraz dilekçelerinde belirtiği nedenler" diye konuştu.