Gündem Çetin Emeç anıldı

Çetin Emeç anıldı

Paylaş
Çetin Emeç anıldı

20 yıl önce uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç, kabri başında anıldı

Uğradığı silahlı saldırı sonucu 20 yıl önce hayatını kaybeden Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç, Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında törenle anıldı.

Haberin Devamı

Törene eşi Bilge ve kızı Mehveş Emeç Birol, torunu Selin Birol ile Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Star TV Haber Grup Başkanı Uğur Dündar, Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan, gazeteci Murat Bardakçı, Nail Güreli, Tufan Türenç, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin gibi isimler katıldı.'

'BAYRAĞINI MUTLAKA BİRİSİ TAŞIYOR'

Törende konuşan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, "Çetin Emeç benim ilk genel yayın müdürümdü.Çetin Emeç çok iyi bir gazeteciydi.Çok iyi bir baba, çok iyi bir eş,çok iyi bir rol modeliydi. Muhabir olarak başladığım gazetede genel yayın yönetmeni olarak Çetin Emeç'in mezarı başında konuşma yapma düşüncesi beni hep korkuttu. Son zamanlarda çok kafa yoruyorum Çetin Emeç'in niye öldürüldüğüne dair. Merhumun katillerinin yakalandığını saat farkı ile öğrenen bir meslektaşınız olarak o gün itibariyle rahatladığımı hissetmiştim.Hiç değilse kanı yerde kalmadı diye bir tepki duymuştum.Üzerinden geçen 14-15 senede katillerin kim olduğundan çok Çetin Emeç'e kafa yormayı öğrendim.Belki de olgunlaşmak böyle bir şey.Çetin Emeç'in işi bitmiyor.Gazetecinin arkasında bıraktığı bayrağı birisi mutlaka alıyor ve bir yere taşıyor.Çetin Emeç'ten bana kalan mirası ben de başkasına bırakacağım. Kimin niye bu işi yaptığına çok fazla kafa yormanın aslında o amaca hizmet ettiğini bilecek yaşa geldiğimden dolayı da mutluyum.Benim için Çetin Emeç ölmedi.Her zaman yaşadı."diye konuştu.

Haberin Devamı

BİLGE EMEÇ: "SÖZLERİM ÇARPITILDI"

Çetin Emeç'in eşi Bilge Emeç, bir gazeteye yaptığı açıklamaların çarpıtıldığını, sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi.Öte yandan Emeç'in torunu Selin Birol ise dedesi Çetin Emeç'e yazdığı mektubu kameralara okudu.

DHA