Ceviz en sağlıklı kabuklu yemiş
ABD, Pennsylvania'daki Scranton Üniversitesi'nden araştırmacılar, kabuklu yemişler arasında en çok antioksidanın cevizde bulunduğunu açıkladı
30 Mart 2011 , Çarşamba 12:50
Antioksidanların vücudu hastalıklara karşı korumada etkili olduğu biliniyor.
Haberin Devamı
Diğer kabuklu yemişlerin de faydalı besin değerlerine sahip olduğunu söyleyen araştırmacılara göreyse ceviz, fıstık, badem ve şamfıstığından daha sağlıklı.
Araştırmayı yürüten Dr. Joe Vinson, cevizdeki antioksidan miktarının diğer kabuklu yemişlerden ortalama iki kat daha fazla olduğunu, ayrıca daha yüksek kalite ve etkinlikte olduğunu söylüyor.
Dokuz tür kabuklu yemişin dahil edildiği araştırmada cevizdeki antioksidanların E vitamininden 2 ila 15 kat daha kuvvetli olduğu da tespit edildi. Kabuklu yemişlerin kavrulması antioksidanların kalitesini düşürüyor, ceviz bu yönden de kavrularak tüketilen yemişlere göre daha şanslı durumda.
BUNLARI DA OKUYUN
- Uzmanı ısrarla tavsiye etti: Hormon bozukluğu yaşıyorsanız muhakkak yiyin!
- Hormon sağlığını korumak için uzmanından uyarı: Sebze ve meyve ağırlıklı olacak şekilde beslenmeliyiz
- Aman dikkat! Eksik diye sürekli takviye alıyoruz ama bu vitaminlerin fazlası kalbi durduruyor!
- Bilinçsiz vitamin kullanımına dikkat!
- Uzmanı açıkladı: İş stresini yenmek için ‘hayır’ demeyi öğrenin