Ceviz yemek bağırsakları kanserden koruyor

Illinois Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre ceviz tüketimi, mide-bağırsak florasını güçlendirerek kansere yol açan mikrobik kaynaklı safra asitlerini azaltıyor

10 Temmuz 2018, Salı 15:33 Son Güncelleme: 10 Temmuz 2018, Salı 15:39
A A

Daha önce yapılan çalışmalar, sağlıklı bir diyetin parçası olarak ceviz tüketiminin bağırsak florasına faydalı olduğunu ortaya koymuştu. Illinois Üniversitesi'nde yapılan yeni bir araştırma da bu bilgileri destekler nitelikte.

Ortalama yaşı 53 olan 18 sağlıklı kadın ve erkeğe 3'er haftalık 2 periyotta günde 0 veya 42 mg ceviz içeren bir diyet uygulandı. Ceviz tüketiminin dışkı florasına, safra asitlerine ve metabolizmaya etkisini görmek için araştırmaya katılanlardan dışkı ve kan örnekleri alındı.

KANSER RİSKİNİ AZALTIYOR

Buna göre ceviz tüketimi, mide-bağırsak florasının fonksiyonunu etkiliyor ve kalın bağırsak sağlığında etkili olan yararlı bakterileri artırıyor. Araştırma, ceviz tüketiminin ayrıca kolorektal ve kolon kanserine yola açan mikrobik kaynaklı safra asitlerini de azalttığını gösterdi.

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

;