Gündem Çevre aşkı işinden etti!

Çevre aşkı işinden etti!

Paylaş
Çevre aşkı işinden etti!

Marmaris Ticaret Odası'nda hizmetli olarak çalışan İmdat Avcı mesai saatleri içinde denizdeki çöpleri topluyordu. Müfettişler durumu fark edince Avcı'nın mesai saatleri içinde işyerinde çalışması gerektiğini kurumuna bildirdi. Bahçıvanlık teklifini reddeden gönüllü çevreci işten atıldı

Müfettişler fark etti İmdat Avcı (56) 24 yıldır Marmaris’teki koylarda deniz ve kıyıdaki çöpleri topluyordu. 6 yıl önce Marmaris Ticaret Odası’nda hizmetli olarak çalışmaya başlayan İmdat Avcı (56) mesai saatleri içinde deniz ve kıyılarda temizlik yapmaya devam etti. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı müfettişleri geçtiğimiz hafta yaptığı incelemede İmdat Avcı’nın mesai saatlerinde işyerinde bulunmadığını tespit etti.

Haberin Devamı

‘Ödülüm bu olmamalıydı’

Müfettişlerin hazırladığı raporda ‘ya oda sınırları içinde çalışmalı, ya da işten çıkarılmalı’ ifadesi yer aldı. Marmaris Ticaret Odası yönetiminin bahçıvan olma önerisini reddeden 2 çocuk babasının işine son verildi. 7 bin TL tazminat ödenen İmdat Avcı, “Yıllardır çevrenin temiz olması için savaşıyorum. Ödülüm bu olmamalıydı” dedi.

Mustafa Sarıipek/ DHA