Gündem Çevreci öğretmene küpe sürgünü

Çevreci öğretmene küpe sürgünü

Paylaş
Çevreci öğretmene küpe sürgünü

Manisa'da çevre gönüllüsü olarak bilinen sınıf öğretmeni Cuma Toygar, derslere küpeli girdiği için 10 yıldır görev yaptığı okuldan bir köy okuluna atandı

Temmuz ayında çevreye karşı duyarlılığı artırmak için Manisa’dan Hakkari’ye yürüyüş yapmasıyla adını duyuran öğretmen Cuma Toygar, Maldan Köyü’ndeki ilköğretim okulunda görevlendirildi.

Henüz yazılı olarak öğretmenin eline ulaşmayan ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Necati Abalı tarafından tebliğ edilen görevlendirme şaşkına çevirdi.

EĞİTİM-SEN'DEN TEPKİ

Bu görevlendirmeyi sürgün olarak değerlendiren Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Fatih Yoğurtçuoğlu, “Bu bir mahalle baskısıdır. Toygar’a takiyye yapıyorlar.

Hem bu ülkede özgürlükleri savunuyoruz, demokrasiyi uyguluyoruz diyeceksiniz, hem de bir öğretmeni küpe taktı gerekçesi ile süreceksiniz. Öğretmenimizin hakkını arayacağız. Bu bir mahalle baskısıdır” dedi.

"KÜPE TAKMAYI SEVİYORUM"

Maldan Köyü’nde görevlendirilen Cuma Toygar ise “İki aydır küpe takıyorum ve takmayı seviyorum” demekle yetindi.

"OKUL İÇİNDE TAKMASI UYGUN DEĞİL"

Manisa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abalı ise Toygar’ın kılık ve kıyafet yönetmeliğine aykırı davrandığı için Maldan Köyü İlköğretim Okulu’na görevlendirildiğini belirterek, “Derslerde küpe taktığını tespit ettik.

Bu kılık ve kıyafet yönetmeliğine aykırı. Bu nedenle kendisini başka bir okula görevlendirdik. Tebliğ ise en kısa zamanda kendisine yapılacak. Okul dışında küpe takmasına bir şey diyemeyiz, fakat okul içinde böyle bir davranış öğrencilerimiz için uygun değildir” dedi.

İlker KILIÇASLAN/MANİSA (DHA)