Siyaset Çevrecilere kızdı: Biz doğa delisiyiz
Paylaş
Çevrecilere kızdı: Biz doğa delisiyiz

Başbakan Erdoğan, Rize İkizdere'de elektrik santralinin açılışını yaparken çevrecilere kızdı

‘SU AKAR TÜRK YAPAR’

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan dün Rize İkizdere’de Sanko Holding tarafından yapılan Cevizlik Hidroelektrik Santrali’nin açılış törenine katıldı. Geceyi Güneysu’daki babaevinde geçiren Erdoğan dün sabah ilçedeki vatandaşlarla sohbet etti. Erdoğan daha sonra helikopterle İkizdere’ye hareket etti. Erdoğan, törendeki konuşmasında, eskiden “Su akar Türk bakar” ifadesinin kullanıldığını hatırlatarak, artık “Su akar Türk yapar” noktasına gelineceğini söyledi.

‘DÖRT DÖRTLÜK YALAN’

Konuşmasında, hidroelektrik santrallerin (HES) yapımına karşı çıkan çevreci gruplara da kızan Erdoğan, “Ben de bu toprakların çocuğuyum. Çevreci adı altında tipler, gruplar HES’lere karşı çıkıyor. Bunlar her türlü enerji yatırımına karşılar. Yalan yanlış bilgilerle kamuoyunu yanıltıyorlar” dedi. Erdoğan “Akarsular ve dereler satıldı diyorlar. Tamamen yalan, dört dörtlük bir yalan. Sadece suların kullanım hakkı devrediliyor. Tek bir akarsuyun bile satılması söz konusu olamaz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘DERELER KURUMUYOR’

Çevrecilerin “HES’ler dereleri kurutuyor” iddiasına da yanıt veren Erdoğan şöyle devam etti: HES’ler suyu yutmuyor, buharlaştırmıyor. Buradan alıp başka yere taşımıyor. Doğal hayatın devamına azami ölçüde hassasiyet gösteriliyor. Gerekli miktarda su, bazen suyun tamamı nehir yatağına bırakılıyor ve bırakılacak. Sadece tünel giriş çıkış yerlerinde bir miktar ağaç kesiliyor. Tabiat bize emanettir ve onu hassasiyetle koruruz. Herkesten önce biz koruruz. Biz doğa aşığıyız, doğa delisiyiz.

Ömür AVCI-Muhammet KAÇAR/DHA