Gündem Cevriye annenin kahvehanesinde küfür yasak

Cevriye annenin kahvehanesinde küfür yasak

Paylaş
Cevriye annenin kahvehanesinde küfür yasak

Zonguldak'ta, oğluyla birlikte işlettiği kahvehaneyi sabahın erken saatlerinde açarak temizliğini yapan kadın, çay demleyip müşterilerine servisini gerçekleştiriyor

Kilimli beldesinde 7 yıl önce eşi Selahattin Göktepe’nin akciğer rahatsızlığı geçirmesi nedeniyle kahvehaneleriyle ilgilenememesi üzerine Cevriye Göktepe (74), oğlu Mustafa’ya (33) yardımcı olmaya başladı.

Haberin Devamı

Anne Göktepe ve oğlu, yaptıkları görev bölümü doğrultusunda kahvehaneyi belirli saatlerde işletmeyi kararlaştırdı.
Sabah 04.30’da iş yerini açarak temizliğini yapan, çayı demleyip öğlene kadar müşterilerine hizmet eden anne Göktepe’nin, iş yerlerinde jetonlu sigara makinesi bulundurmaları nedeniyle oğlunun kamu cezası almasının ardından sorumluluğu arttı.

İlgili yasada kumar sınıfına giren makine nedeniyle yargılandığı davada çarptırıldığı 10 ay hapis cezası, 5 ay bir okulda temizliğe çevrilen Mustafa Göktepe’nin iş yerine daha az gelebilmesi nedeniyle anne Göktepe, günün büyük kısmını kahvehanede geçirmek zorunda kaldı.

Cevriye Göktepe, yaşının ilerlemesine rağmen çalışma azminden hiçbir şey kaybetmediğini, sağlığı elverdiği sürece de kahvehaneyi işletmeyi sürdüreceğini söyledi.

Haberin Devamı

Akciğer hastası eşi Selahattin’in istirahat etmesi gerektiğini anlatan Göktepe, şöyle konuştu:
"Oğlum bu cezayı almadan önce ben kahvehaneyi açıyor, öğlen saatlerinde işi ona bırakıyordum. Cezasından dolayı bana yardım etmeye zamanı olmuyor. Yaşım 74 olmasına rağmen çalışmayı çok seviyorum. Yaklaşık 7 yıldır kahvehaneyi sabah 04.30’da açarak çalışıyorum. Önce yerleri, sonra masaları temizliyorum. Daha sonra ise ocağın başına geçerek çayı demliyorum. Saat 06.30’tan sonra müşteriler gelmeye başlıyor. İsteyen televizyon seyrediyor, isteyenler ise eğlencesine şans oyunları oynuyor, ben de servis yapıyorum. Kadın olduğum için küfürlü konuşamıyorlar. Gelen müşterilerimizden ben, verilen hizmetten de onlar memnunlar."
Kahvehaneye gelen müşteriler de Göktepe’nin demlediği çayı sevdiklerini, kahvehanenin diğer iş yerlerine göre daha temiz olduğunu kaydettiler.