Türkiye (Son Dakika) Çeyiz sandığı cinayetinde tüyler ürperten ifadeler!

Çeyiz sandığı cinayetinde tüyler ürperten ifadeler!

Paylaş
Çeyiz sandığı cinayetinde tüyler ürperten ifadeler!

Eskişehir'de 5 yıl önce kardeşini öldürüp, cesedini annesinin çeyiz sandığında yaktığı öne sürülen Ali Pesen'in yargılanmasına başlandı. Pesen mahkemede 'Abim bana seni bu iple tecavüz ederim' dedi

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasına, tutuklu sanık Ali Pesen ile tutuksuz yargılanan anne Havva ve babası Yusuf Pesen hazır bulundu.

Sanık Ali Pesen, anne ve babasının uzun yıllar ayrı yaşadığını belirterek, ağabeyi Fatih Pesen ile 10 yaşından sonra tanıştıklarını kaydetti.

'ONU GÖRMEMEK İÇİN LİSEYİ YATILI OKULDA OKUDUM'

Ağabeyinin tanıştıkları günden beri kendisine ve ailesine sürekli sıkıntılar yaşattığını savunan Pesen, "Kendisi esrar kullanıyordu ve benim de kullanmam için baskı yapıyordu. Eve sürekli hayat kadınları ve eşcinsel getirip evin huzurunu bozuyordu. Bunun dışında ağabeyim 10 yaşından beri bana cinsel tacizde bulunuyordu. Bundan dolayı sürekli evden kaçtım. Ağabeyimi görmemek için liseyi yatılı okudum" diye konuştu.

Ali Pesen, olay günü ağabeyi Fatih Pesen ile yaşam şekli yüzünden tartışmaya başladıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

'BU İPLE SANA TECAVÜZ EDERİM'

"Ona yaşam şeklini düzeltmesini söyledim. O da bana ’sen beni kıskanıyorsun’ dedi. Biraz daha tartıştıktan sonra bahçedeki çamaşır ipini gösterip ’bu iple sana tecavüz ederim’ dedi. Bunun üzerine odamdaki av tüfeğini alıp mutfakta bulunan ağabeyime ateş ettim. Bu sırada olayı gören annem bayıldı. Sonra cesedi yok etmeye karar verdim.

CESEDİ ANNESİNİN ÇEYİZ SANDIĞINA KOYMUŞ

Odadan annemin çeyiz sandığını alıp içini boşalttıktan sonra cesedi battaniye ve halıya sararak sandığa koydum. Sandığı sürükleyerek dışarı çıkardım, üzerine yorgan ve çamaşır koydum. Tekrar eve girip kanları temizledikten sonra bir petrol istasyonundan benzin alıp cesedi yaktım. Ateş söndüğünde cesedin yanmamış bölümlerini büyük bir torbaya koyup sulama kanalına attım. Küçük parçaları ise yaktığım yere gömdüm. Sonra eve girip av tüfeğinden çıkan saçmalarla zarar gören demir kapıyı düzelttim. Olaydan dolayı pişmanım."

Anne Havva Pesen de ölen oğlunun sürekli borçlandığını ve çalışmadığını belirterek, "Olay günü büyük oğlum evi terk edeceğini söyledi. Ben de ona çay demliyordum, bu sırada tüfek sesini duydum. Küçük oğlum Ali, ağabeyini vurmuştu. O sırada bayıldım ve gerisini hatırlamıyorum" dedi.

Baba Yusuf Pesen de olaydan sonra polise gitmeyi düşündüklerini ancak oğlu Ali’nin kendilerine de zarar vermesinden korktuğu için gitmediklerini bildirdi.
Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 26 Aralık’a erteledi.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Eskişehir’de, 71 Evler Mahallesi'nde bir evde yaşayan Ali Pesen (25), 2008 yılının Temmuz ayında yaşam tarzını beğenmediği ağabeyi Fatih Pesen’i (30) av tüfeğiyle gözünden vurarak öldürmüştü.

Cesedini annesinin çeyiz sandığında yakan Pesen, olaydan 5 ay sonra polise "kayıp" başvurusunda bulunmuştu. Kayıp başvurusundan sonra ailenin ilgisizliğinden şüphelenen polis, 2011 yılında özel ekip kurmuş, 2 yıl süren çalışmanın ardından olayın cinayet olduğu ortaya çıkmıştı. 11 Ekim’de gözaltına alınan Ali Pesen tutuklanmış, anne Havva ve baba Yusuf Pesen ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

AA

2

Haberin Devamı