Ekonomi Çeyrek altın 133 TL

Çeyrek altın 133 TL

Paylaş
Çeyrek altın 133 TL

İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 80,60 liraya yükselerek rekor kırdı.

Gün içinde 80,85 lira seviyelerini gören 24 ayar külçe altın rekorunu yenileyerek 80,60 liraya yükseldi. Altının bundan önceki rekor kapanışı 80,10 lira ile dün gerçekleşmişti.

Haberin Devamı

Kapalıçarşı’da Cumhuriyet altını da 541 liradan, 128,00 liradan alınan çeyrek altın ise 133,44 liradan satılıyor.

ALTIN DAMAT ADAYLARINI ÜZECEK

Altının gram fiyatının 80 lirayı geçmesi, yaz aylarında evlenecek damat adaylarını kara kara düşündürüyor.

Altındaki bu yükselişle birlikte Bursa’nın tarihi Kapalıçarşısı’nda ise küçük altının tabela satış fiyatı 134 liraya çıktı. Yarım altın 268, Cumhuriyet lirası ise 547 lira oldu.

Bir gramı 80 liraya ulaşarak rekor kıran altındaki bu yükseliş, yaz aylarında evlilik planları yapan damat adaylarını üzdü.

Düğünde gelinin koluna takılacak üçlü burma bileziğin tanesi, bugünkü fiyatlarla bin 200 liradan başlıyor ve 4 bin liraya kadar çıkıyor.
10 bilezik takılacağı hesap edildiğinde, damat adaylarının en az 12 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor.

Haberin Devamı

Bursa Kuyumcular Odası Başkanı Rıdvan Şen, yaşanan global krizin ardından Avrupa ve ABD’nin içinde bulunduğu durum nedeniyle dolar ve avroya güvenin azaldığını söyledi.

Yatırımcıların güvenli liman olarak altını tercih ettiğini ifade eden Şen, "Özellikle Avrupa’daki durum böyle devam ettikçe, Yunanistan, İrlanda, Portekiz gibi ülkelerde ekonomik durum düzelmedikçe altındaki artış sürecektir. Şu anda ivme yukarı doğru" dedi.

Zafer Akpınar - AA

YUNANLILAR ALTINA HÜCUM EDİYOR

AVRO DA YÜKSELİŞE GEÇTİ: 2,3250 TL