Ekonomi 'Çeyrek'te gelinen son nokta!

'Çeyrek'te gelinen son nokta!

Paylaş
'Çeyrek'te gelinen son nokta!

Güvenli yatırım aracı olarak görülen altının onsu, 1,518 dolara yükselerek haftaya rekorla başladı

Yükselişte, doların uluslararası piyasalarda üç yılın en düşüğüne gerilemesiyle, Ortadoğu'da sona ermeyen gerilim etkili oldu.

İçeride ise Cumhuriyet Altını 496 liradan, çeyrek altın ise 124 liradan satılıyor. Doların önde gelen altı para biriminden oluşan sepet karşısında yüzde 2.2 değer kaybetmesinin ardından altın fiyatlarındaki yükseliş bu ay yüzde 6'ya yaklaştı.

Haberin Devamı

Gümüşte de benzer bir seyir yaşanıyor. Gümüşün onsun vadeli piyasada yüzde 4'e yakın yükselişle 48 dolar sınırına geldi ve 31 yılın rekorunu kırdı.

GÖZLER FED’DE OLACAK

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) küresel çapta başlayan faiz artırımı rüzgarına katılma işareti vermemiş olması doları baskı altında tutuyor.

Yatırımcılar, Fed Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) yarın başlayıp iki gün sürecek olan toplantısından sonra Başkan Ben Bernanke'nin yapacağı açıklamalara kilitlenmiş durumda.

Singapur merkezli finansal danışmanlık şirketi Philip Futures'ın analistlerinden, "Yatırımcılar, Bernanke'den oyunu değiştirecek açıklamalar gelmediği sürece, Fed'in doları daha da düşmesine neden olabilecek şekilde düşük faiz politikasını devam ettireceğini düşünüyor" dedi.

Haberin Devamı