Gündem Cezaevi firarisi otelde yakalandı

Cezaevi firarisi otelde yakalandı

Paylaş
Cezaevi firarisi otelde yakalandı

Siirt Cezaevi'nden 2008'de firar edip, kendisini ihbar eden 3 arkadaşı ile öz kardeşini yaralayan Abdullahmanav Narin, Marmaris'te yakalandı

İlçede çok sayıda suçtan aranan bir suçlunun bulunduğu yönünde ihbar alan polis, 2’şerli 6 grup halinde araştırma başlattı. 12 sivil polisin görev aldığı çalışmalarda, turistik ilçe ile beldeleri 7 gün 24 saat boyunca tarandı.

Geçen hafta Beldibi Beldesi’nde durumundan şüphelenilen, üzerinde Cemil Çelik adına düzenlenmiş nüfus cüzdanı bulunan kişi durduruldu. Şüpheli, kimliğinden fotoğrafı çekilerek serbest bırakıldı.

Daha sonra ekipler, çekilen fotoğrafı Türkiye genelinde aranan suçlularla karşılaştırdı. Şüphelinin, ‘adam kaldırma’ suçundan tutuklu bulunduğu Siirt Cezaevi’nden 2008 yılında firar edip, sonrasında Diyarbakır’da kendisini ihbar eden 3 arkadaşı ile Ankara’da işyerinden para çaldığını öğrendiği öz kardeşini tabancayla ağır yaralamak suçundan aranan Abdullahmanav Narin olduğu belirlendi.

OTEL ODASINDA UYURKEN BASKIN

Bir hafta boyunca takip edilen Narin, geçen cumartesi gece yarısı beldedeki bir otel odasında uyurken, yapılan baskınla yakalandı.

‘Adam yaralama’, ‘gasp’, ‘ölümle tehdit’, ‘zorla çek ve senet imzalatma’ ve ‘adam kaldırma’ gibi 23 ayrı suçtan kaydı bulunduğu tespit edilen Narin’in üzerinde ve otel odasındaki aramada ise 1 çakı, 1 tornavida, 100 TL ve sahte nüfus cüzdanı ele geçirildi.

‘YAZDIĞINIZ HABERLERE DİKKAT EDİN’

Narin’in, Marmaris Devlet Hastanesi’ne sağlık kontrolü için getirilirken, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına “Bizler onurumuz için yaşıyoruz. Onurumu zedeleyen kardeşim de olsa affetmem. Yazdığınız haberlere dikkat edin. Rencide etmeyin. Yoksa sizin için de firar eder incitirim” sözleri dikkati çekti.

Ali GÜNDOĞAN/Muğla (DHA)