Gündem 'Cezaevi güzeldi, pişman değiliz'

'Cezaevi güzeldi, pişman değiliz'

Paylaş
'Cezaevi güzeldi, pişman değiliz'

“Polisi taşladık, o nedenle beni tutukladılar” diyen A.B., bu olaydan ders alıp almadığı sorusuna, “Cezaevi güzeldi. Pişman değilim” dedi

PKK yanlısı gösterilere katılıp polise taş ve molotofkokteyli atan çocukların salıverilmesi için yapılan düzenleme Meclis’te kabul edildikten sonra Cumhurbaşkanı Gül’ün de onayıyla yürürlüğe girmişti. Adana ve Mersin’de tutuklu bulunan yaklaşık 80 çocuk tahliye edilmeye başlandı. Serbest kalan çocuklar aileleriyle kucaklaştı.

Haberin Devamı

Adana’nın Ova Mahallesi’ndeki gösterilere katıldıkları için 20 gün önce tutuklanan 15 yaşındaki A.B. ile 2 hafta önce tutuklanan amcaoğlu 16 yaşındaki V.B. de tahliye oldu. “Polisi taşladık, o nedenle beni tutukladılar” diyen A.B., bu olaydan ders alıp almadığı sorusuna, “Cezaevi güzeldi. Pişman değilim” yanıtını verdi. V.B. de “Keşke sadece çocuklar değil, cezaevindeki diğer tutuklu ve hükümlüler de çıksaydı” derken, pişman olmadığını söyledi.

60’ı tahliye oldu

Anne babalar da çocuklarına kavuştukları için mutlu olduklarını belirtti ve “Herkes ailesinin yanında olsun. Akan kan dursun” diye konuştu. Adana’nın Pozantı, Ceyhan ve Mersin’in Silifke ilçesindeki cezaevlerinde, gösterilere katıldıkları için tutuklu bulunan 80 kadar çocuktan 60’ının tahliye olduğu, diğerleriyle ilgili işlemlerin de sürdüğü öğrenildi.

Haberin Devamı