Gündem Cezaevinde bıçaklanan mahkum öldü

Cezaevinde bıçaklanan mahkum öldü

Paylaş
Cezaevinde bıçaklanan mahkum öldü

Sivas Açık Cezaevi'nde çıkan kavgada boynundan yaralanmıştı

Sivas Açık Cezaevi’nde dört gün önce çıkan kavgada, boynundan bıçaklanarak yaralanan iki mahkumdan 40 yaşındaki Cabir Bulut, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Olay, geçen salı akşamı cezaevinin kantin bölümünde meydana geldi. Mahkumlar M.G. ile Cabir Bulut ve E.D. arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışma kavgaya dönüşünce, cinayetten hükümlü olduğu öğrenilen M.G. ekmek bıçağı ile kendisini gibi cinayet hükümlüsü Cabir Bulut’u boynundan, Sivas Olayları mahkumu E.D’yi ise sol göğüsünden ve sol kolundan bıçakladı. Numune Hastanesi'nin acil servisine kaldırılan yaralılar, ilk müdahalenin ardından ameliyata alındı. Olaya müdahale eden polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirilen M.G. ise savcının talimatıyla Sivas Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Durumu ağır olan Cabir Bulut daha sonra Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Yoğun bakımda tutulan ve önceki gün beyin ölümü gerçekleşen Bulut, bugün yaşamını yitirdi. Evli ve 3 çocuk sahibi olduğu öğrenilen Cabir Bulut’un 6 Mart tarihinde tahliye olacağı öğrenildi. Olayda yaralanan diğer mahkum E.D.’nin tedavisinin sürdüğü, hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

DHA

Haberin Devamı