Ekonomi Cezaevinde güneş enerjisi tasarrufu

Cezaevinde güneş enerjisi tasarrufu

Paylaş
Cezaevinde güneş enerjisi tasarrufu

Cezaevine 97 bin liraya mal olan güneş enerjisi panelleri sayesinde iki yılda 200 bin lira tasarruf sağlandı

Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’na yerleştirilen 90 güneş enerjisi panelinden elde edilen enerjiyle cezaevinin sıcak su ihtiyacı karşılanırken, 2 yılda, 200 bin lira tasarruf sağlandı.

Haberin Devamı

Cezaevinde Ağustos 2009’da faaliyete geçen 90 güneş enerji paneli sayesinde güneş enerjisiyle ısıtılan su, 1350 mahkûmun kaldığı cezaevinde hem banyoda hem mutfakta kullanılıyor.

Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, "Paneller sayesinde cezaevinin sıcak su ihtiyacı karşılanıyor. Enerji panelleri takılmadan önce sıcak su ihtiyacı fuel oil ile karşılanıyordu. Sistemin çalışmaya başlamasından bu yana 200 bin lira tasarruf sağlandı. Yani yıllık kârımız yaklaşık 100 bin lira civarında" diye konuştu.

Enerji panellerinin 97 bin liraya mal olduğunu kaydeden Alanya Cezaevi Savcısı Hüseyin Günay ise sistemin maliyetini bir yılda kendisini amorti ederek kâra geçtiğini söyledi. Var olan doğal bir enerjiyi kullanarak çevre bilincinin gelişmesine katkı sağladıklarını vurgulayan Günay, "Doğal enerji ile tasarruf yaparak ülke ekonomisine katkı sağlanıyor. Cezaevi yönetimi bu konuda milli ekonomiye katkı sağlayacak önemli bir adım attı" dedi.

Haberin Devamı