Türkiye (Son Dakika) Cezaevinden firar etti, yakalanınca adliye kapısına kafa attı!

Cezaevinden firar etti, yakalanınca adliye kapısına kafa attı!

Paylaş
Cezaevinden firar etti, yakalanınca adliye kapısına kafa attı!

Gaziantep Kapalı Cezaevi’nden firar eden Ercan Abiç, Adana’da 8 pompalı, 5’i kuru sıkı 7 tabanca ile birlikte yakalandı. Gazetecilere kızan Ercan Abiç, mahkemeye çıkarıldığı adliyenin kapısına kafa attı

Ercan Abiç (45) yaralama suçundan girdiği Gaziantep Kapalı Cezaevi’nden firar etti. Bunun üzerine firari bütün Türkiye’de aranmaya başlandı. Adanalı olduğu için memleketine gelme olasılığı üzerine Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma Ekipleri Ercan Abiç'i yakalamak için özel bir ekip kurdu.


EVİ CEPHANELİK GİBİ


Gidebileceği her yeri kontrol altına alan polis, Ercan Abiç’in evinin alt katına bir atölye kurarak silah işine girdiğini belirledi. Polis bu tespitlerin ardından Ercan Abiç’i yakalamak için operasyon başlattı.



Eve baskın yapan özel ekip firariyi yakaladı. Yapılan aramada ise 8 pompalı tüfek, 5’i kuru sıkı olmak üzere 7 tabanca, 230, 9 milimetre çapında fişek, 4 şarjör, 3 tabanca kabzası, 2 tabanca namlusu ve 11 şarjör gövdesi ele geçirildi.

SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI


Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirilerek sorguya alınan Ercan Abiç’in, silahların kendisine ait olmadığını, bir arkadaşının verdiğini ve emanet olduğunu söylediği öğrenildi.

Ercan Abiç’in kasten öldürme, başkasına ait banka veya kredi kartının izinsiz kullanılması ile yarar sağlama, ruhsatsız ateşli silahları, mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma, parada sahtecilik, dolandırıcılık, hükümlü veya tutuklunun kaçması, kesici alet ile kasten yaralama suçlarından olmak üzere 18 ayrı suçtan 6 yıl 5 ay 5 gün kesinleşmiş hapis cezası olduğu ortaya çıktı.


GAZETECİLERE KIZDI, KAPIYA KAFA ATTI


Polis, Ercan Abiç’in işlemlerini tamamladıktan sonra adliyeye getirdi. Ercan Abiç, kendisini görüntüleyen basın mensuplarını görünce tepki gösterdi. Onun tepki göstermesi üzerineeşi ve oğlu da gazetecilere saldırmak istedi.



Bir süre sonra adliyeden içeri alınmak istenen Ercan Abiç, iki kolunda da polis olduğu için basın mensuplarına saldıramayınca adliyenin kapısına kafa attı. Mahkemeye çıkarılan firari, tutuklandı.

Haberin Devamı