Siyaset Cezaevinden TBMM'ye uzanan yol
Paylaş
Cezaevinden TBMM'ye uzanan yol

Resmi olmayan sonuçlara göre, MHP'nin adayı Balyoz davası sanığı Engin Alan ile CHP'nin adayları Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal Meclis'e girdi

İstanbul Kadıköy'den Bağımsız aday olan Tuncay Özkan meclis dışında kaldı. CHP Ergenekon sanığı Mustafa Balbay’ı İzmir 2’nci bölge ikinci sıradan, Mehmet Haberal’ı Zonguldak birinci sıradan aday göstermişti.

Başbakan Erdoğan’ın seçim meydanlarında adını sıkça dile getirdiği Balyoz davası sanığı Engin Alan ise MHP’nin İstanbul 1’nci bölge birinci sıra adayıydı. Resmi olmayan sonuçlara göre CHP’nin Denizli ikinci sıra adayı Erzincan eski savcısı İlhan Cihaner Meclis’e girdi.

Sandıkların yüzde 61.86’sı açılırken CHP’nin Denizli’deki oy oranı yüzde 31.73’ü buluyor. CHP’nin Denizli’de ilk sıra adayı Adnan Keskin de yeni dönemde TBMM’ye yer alacak.

KCK TUTUKLULARI DA MECLİS’TE: 32 BAĞIMSIZ ADAY SEÇİLDİ

Resmi olmayan sonuçlar Emek Özgürlük ve Demokrasi Bloğu’nun bağımsız adaylarının yarısının TBMM’ye girdiğini gösterirken bu isimler arasında KCK davasından tutuklu adaylar ile Yargıtay tarafından "terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan hakkındaki 1 yıl 8 aylık hapis cezasını onayladığı Hatip Dicle de bulunuyor.

Meclis’te yeni dönemde yer alacak isimler arasında Leyla Zana, Altan Tan, Sırrı Süreyya Önder, Şerafettin Elçi de yer alıyor. Resmi olmayan sonuçlar Emek Özgürlük ve Demokrasi Bloğu’nun bağımsız adaylarının yarısının TBMM’ye girdiğini gösterirken bu isimler arasında KCK davasından tutuklu adaylar ile Yargıtay tarafından "terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan hakkındaki 1 yıl 8 aylık hapis cezasını onayladığı Hatip Dicle de bulunuyor.

Resmi olmayan sonuçlara göre, Emek Özgürlük ve Demokrasi Bloğu’nun 64 bağımsız adayından 32’si TBMM’ye giriyor. Bu isimler arasında KCK davasında tutuklu ve Yargıtay tarafından 1 yıl 8 aylık hapis cezası onaylanan Hatip Dicle (Diyarbakır) ile yine KCK tutukluları Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız, Gülseren Yıldırım, İbrahim Ayhan, Kemal Aktaş gibi isimler de bulunuyor.

Leyla Zana da 20 yıl sonra yeniden milletvekili seçildi. BDP’den istifa ederek bağımsız milletvekili olan adaylar arasında da 9 isim yeniden TBMM’ye girmiş oldu.

Haberin Devamı