Dünya Chavez öldü mü?

Chavez öldü mü?

Paylaş
Chavez öldü mü?

Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez'in öldüğüne ilişkin iddialar ülkede ortalığı karıştırdı. İddiaların kaynağı ise eski Büyükelçi Guillermo Cochez

CNN Şili'de yayımlanan habere göre, Cochez kanser tedavisi gören Chavez'in 30 Aralık'ta beyin ölümünün gerçekleştiğini öne sürdü. Cochez'in Venezüella hükümetine yakın isimlerden aldığı bilgiye göre, uzun süre yaşam destek ünitesine bağlı olarak hayatta kalan Chavez, daha sonra ise kızlarının kararıyla bu üniteden çıkarıldı. Cochez, "Buradan Venezüella hükümetine meydan okuyorum. Chavez'i göstererek, söylediklerimin yanlış olduğunu ispatlasınlar. O zaman söylediklerim doğru mu yalan mı anlaşılır" diye konuştu.

Haberin Devamı

ŞÜPHE UYANDIRDI

Ancak hem bu haberin CNN International tarafından doğrulanamaması hem de geçtiğimiz haftalarda Chavez'in kızlarıyla birlikte 14 Şubat tarihli bir gazeteyi okurken çekilmiş fotoğraflarının yayımlanması, komplo teorisyeni olarak tanınan Cochez'in bu iddiasına gölge düşürdü. Twitter'da "CNN Intertional Halkla İlişkiler" hesabından atılan tweet'te, "Hugo Chavez'in öldüğüne dair haberleri doğrulayamıyoruz" denildi. Küba'da yaklaşık iki ay boyunca leğen kemiği kanseri nedeniyle tedavi gören Chavez, geçtiğimiz haftalarda Venezüella'ya getirilmişti.


hurriyet.com.tr