Spor Chelsea avantajını kaybetti

Chelsea avantajını kaybetti

Paylaş
Chelsea avantajını kaybetti

İngiltere Premier League'in 14. haftasında lider Chelsea, deplasmanda Birmingham City'ye 1-0 yenilmesine karşın liderliğini sürdürdü

Ligde geçen hafta Sunderland’e 3-0 mağlup olarak bu sezon sahasındaki ilk yenilgisini alan son şampiyon Chelsea, bu haftayı da puansız kapadı.

17. dakikada Bowyer’in golüne engel olamayan "Maviler", 3. kez deplasmandan puan çıkaramadı. Manchester United ile beraber 28 puanla zirveyi paylaşan Chelsea, averajla liderliğini sürdürüyor.

MANU YENİLGİSİZ TAKİPTE

Ligdeki tek namağlup takım olan Manchester United, sahasında Wigan Athletic’i 2 golle geçti. 74 bin futbolseverin izlediği karşılaşmada "Kırmızı Şeytanlar"a galibiyeti getiren golleri 45. dakikada Evra ve 77. dakikada Hernandez atarken, konuk takımda Alcaraz 59. dakikada, Rodallega ise 61. dakikada kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

TOTTENHAM 17 YIL SONRA DERBİ KAZANDI

Londra derbisinde Arsenal’a konuk olan Tottenham Hotspur, 17 yıl aradan sonra ezeli rakibini deplasmanda yenme başarısını gösterdi. 9. dakikada Nasri ve 27. dakikada Chamakh’ın golleriyle Arsenal ilk yarıyı 2-0 önde kapadı.

50. dakikada Bale ile farkı bire indiren Tottenham Hotspur, 67. dakikada yeni transferi Van der Vaart’ın penaltı golüyle eşitliği yakaladı. Konuk ekibe 17 yıl aradan sonra galibiyeti getiren golü 86. dakikada Kaboul kaydetti.

GOL KRALLIĞI

Gol krallığı yarışında Manchester Cityli Tevez, 9 golle ilk sırada yer alıyor. Bu futbolcuyu 8’er golle Johan Elmander (Bolton Wanderers) ve Andy Carroll (Newcastle United), 7’şer golle Florent Malouda (Chelsea) ve Kevin Nolan (Newcastle United), 6’şar golle de Marouane Chamakh (Arsenal), Kevin Davies (Bolton Wanderers), Didier Drogba (Chelsea) izliyor.

GELECEK HAFTANIN MAÇLARI

Aston Villa-Arsenal
Bolton-Blackpool
Everton-West Bromwich
Fulham-Birmingham
Manchester United-Blackburn
Stoke City-Manchester City
West Ham-Wigan Athletic
Wolverhampton-Sunderland
Newcastle-Chelsea
Tottenham-Liverpool.

Haberin Devamı