Spor Chelsea tam gaz

Chelsea tam gaz

Paylaş
Chelsea tam gaz

İngiltere Birinci Futbol Ligi'nde (Premier League), Chelsea 3. maçını da gol yemeden kazanarak liderliğini sürdürdü

İlk 2 haftada West Bromwich Albion ve Wigan Athletic’i 6-0 yenmeyi başaran Chelsea, 3. haftada evinde Stoke City ile karşılaştı.

Chelsea, 11. dakikada Frank Lampard ile bir penaltı vuruşundan yararlanamadı. 32. dakikada Fransız Florent Malouda, Chelsea’yi 1-0 öne geçiren golü attı ve ilk yarı 1-0 Chelsea üstünlüğüyle sona erdi.

Didier Drogba 77. dakikada penaltıdan Chelsea’nin 2. golünü attı ve maçı 2-0 kazanan Chelsea, gol yemeden liderliğini sürdürdü.

Premier League’de 2. sırada, bu hafta deplasmanda Blackburn Rovers’ı 2-1 mağlup eden 7 puanlı Arsenal yer alıyor.

Arsenal, Blackburn karşısında 20. dakikada Theo Walcott’un golüyle 1-0 öne geçmesine rağmen bu üstünlüğünü koruyamadı ve Blackburn 27. dakikada Mame Biram Diouf’un golüyle eşitliği sağladı.

İlk yarısı 1-1 sonuçlanan maçın 51. dakikasında Arsenal, Andrey Arsavin’in attığı golle tekrar öne geçti ve maçı 2-1 kazandı. Arsenal, 7 puan ve averajla 2. sırada yer alıyor.

Ligde 3. sırada evinde West Ham’ı 3-0 ile geçen Manchester United bulunuyor. United, maçı 33. dakikada penaltıdan Wayne Rooney, 50. dakikada Nani ve 69. dakikada Dimitar Berbatov’un attığı gollerle 3-0 kazanarak, 7 puan ve averajla 3. sırada yer aldı.

GOL KRALLIĞI

Ligde 3. hafta sonunda 4’er golü bulunan Theo Walcott (Arsenal), Didier Drogba (Chelsea), Florent Malouda (Chelsea) ve Andy Carroll (Newcastle United) gol krallığı yarışında ilk sırada bulunuyor.

HAFTANIN SONUÇLARI

Blackburn - Arsenal 1 - 2
Tottenham - Wigan 0 - 1
Wolverhampton - Newcastle 1 - 1
Blackpool - Fulham 2 - 2
Chelsea - Stoke City 2 - 0
Manchester United - West Ham 3 - 0
Bolton - Birmingham 2 - 2
Liverpool - West Bromwich 1 - 0
Sunderland - Manchester City 1 - 0
Aston Villa - Everton 1 - 0

Haberin Devamı