Siyaset CHP 29 ilde yaptığı ön seçimden 19 vekil çıkardı
Paylaş
CHP 29 ilde yaptığı ön seçimden 19 vekil çıkardı

CHP önseçim yaptığı 29 yerden 19 ilde vekil çıkarırken, 10 yerde çıkaramadı...

Ancak bir önceki seçimde milletvekili çıkaramadığı Bolu ve Niğde’de kazandı. Manisa’da 2 olan vekil sayısını 3’e, Aydın’da 2 olan vekil sayısını 3’e, Çanakkale’de 1 olan vekil sayısını 2’ye, Tekirdağ’da 2 olan vekil sayısını 3’e yükseltti.

-ÖNSEÇİM YAPILAN ANCAK VEKİL ÇIKARILAMAYAN İLLER-

Haberin Devamı

CHP’de önseçime giren, ancak milletvekili çıkaramayan iller şöyle: Kastamonu, Kırşehir, Kütahya, Nevşehir, Yozgat, Aksaray, Karaman, Karabük, Osmaniye ve Düzce.

-ÖNSEÇİME GİREN VE VEKİL ÇIKARAN İLLER

CHP’de önseçime giren ve milletvekili çıkaran iller ve milletvekili sayıları şöyle: Afyonkarahisar (1) , Amasya (1), Artvin (1), Aydın (3), Bolu (1), Çanakkale (2), Çorum (1), Denizli (2), Edirne (2), Erzincan (1), Gaziantep (2), Manisa (3), Niğde (1), Sivas (1), Tekirdağ (3), Trabzon (1), Uşak (1), Kırklareli (2) ve Muğla (3).

-BOLU VE NİĞDE’DE VEKİL ÇIKARDI-

CHP bir önceki seçimde milletvekili çıkaramadığı Bolu ve Niğde’de vekil çıkardı. Ayrıca önseçime giren illerden Manisa’da 2 olan vekil sayısını 3’e, Aydın’da 2 olan vekil sayısını 3’e, Çanakkale’de 1 olan vekil sayısını 2’ye, Tekirdağ’da 2 olan vekil sayısını 3’e yükseltti.

Haberin Devamı