Siyaset CHP, 5 bin hostesin peşinde
Paylaş
CHP, 5 bin hostesin peşinde

CHP, 12 Haziran'da uçuş görevinde olacak 5 bin hostes ve hava yolu çalışanı görev kartlarıyla oy kullanabilmesi için YSK'ya başvuruda bulundu

CHP, yaklaşık 1 milyon seçmenin kaybolduğunu belirlemesinin ardından sandık ve seçmen kütükleri üzerindeki çalışmalarını da sürdürüyor.

İstanbul, Ankara başta olmak üzere birçok büyükşehirde sokak ve bina numaralarının adlarının değiştiğini tespit eden CHP, konuyu YSK’ya taşımaya hazırlanıyor.

APARTMANLARA YENİ NUMARALAR SORUN YARATIYOR

Belediyelerin ‘Numarataj Daireleri’ tarafından yürütülen çalışmalarda yeni kurulan mahallelere, mevcut mahallelerdeki imar değişiklikleri nedeniyle cadde, sokak, bulvar ve ara yollardaki binalara yeni numaralar veriliyor.

Bir kapı numarasında yapılan bir değişiklik, o sokakta bulunan tüm kapı numalarını değiştirebiliyor. İstanbul büyükşehir Belediyesi tarafından özel bir mühendislik şirketine yaptırılan çalışmaların Şubat ve Mart aylarında da devam ettiği belirtiliyor.

>> 'ANTALYA'DA 39 BİN 507 SEÇMEN KAYBOLDU'

Benzeri çalışmaların Ankara, Bursa, Samsun gibi birçok ilde de yapıldığı uyarısı yapılıyor. CHP PM üyesi Avukat Mahmut Tanal, “Bir sokakta bir apartmanın 8 olan numarası örneğin 10 olduğu zaman bütün sokağın numarası değişebiliyor.

Bazen de cadde sokak isimleri değiştiriliyor. Bunlar seçim sürecinde sıkıntı yaratabiliyor. Seçmen kütüğündeki kayıtlar ile seçmenin oturduğu adres ve kendisine giden tebligat farklı olabiliyor. YSK önceden bu soruna önlem alabilir. Eğer almazsa bazı seçmenler oy kullanamama tehlikesi ile karşı karşıya da kalabilir” dedi.

"CHP'NİN YÜKSEK OY ALDIĞI YERLERDE YAPILIYOR"

CHP’nin oy potansiyelinin yüksek olduğu yerlerde daha fazla numarataj çalışması yapıldığına dikkat çeken Tanal, “Bu tesadüf mi bilmiyoruz. Ancak ilginç ve anlayamadığımız nedenlerle bir anda böyle çalışmalar yapılması dikkat çekicidir” dedi.

CHP, 12 Haziran’da görevli olarak havayolu şirketleri çalışanlarının oy kullanabilmesi için de YSK’ya gitti. Yaklaşık 5 bin uçuş görevlisinin 12 Haziran’da çalışacak olması nedeniyle oy kullanamayacak olması üzerine CHP bu adayların güvenlik görevlilerinde olduğu gibi görev kağıtları ve seçmen kartları ile oy kullanabilmelerini istedi.

Ayrıca CHP, 12 Haziran’dan önce terhis olacak ancak şu anda seçmen kütüklerinde adları olmayan askerlerin de oy kullanabilimeleri için YSK’ya başvurdu.

Haberin Devamı