Siyaset CHP, 8 büyük ilin 7'sinde oylarını artırdı
Paylaş
CHP, 8 büyük ilin 7'sinde oylarını artırdı

CHP, büyük şehirlerdeki durumunu görmek için anket yaptırdı. 8 büyük ilin 7'sinde oyların arttığı gözlemlendi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, büyük şehirlerdeki durumunu görmek için anket yaptırdı. 8 büyük ilin 7'sinde oyların arttığı gözlemlenirken, Antalya şok etkisi yarattı.

Haberin Devamı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, büyük şehirlerdeki tabloyu görebilmek için 8 ili kapsayan kamuoyu araştırması yaptırdıklarını, 7 ilde oylarının arttığını söyledi. Kılıçdaroğlu, 'Sadece Antalya'da oy artışı olmadığını gördük' dedi.

Kılıçdaroğlu, İngiltere'ye yaptığı 3 günlük ziyaretin ardından İstanbul'a hareketi öncesinde Londra Heathrow Havaalanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu. CHP liderinin, gazetecilerin sorularına verdiği yanıtlar şöyle:

Bu aralar hiç kamuoyu yoklaması yaptırdınız mı? Aslında kısa süre önce yaptırdık. 8 büyük şehirde anket ve yoklama yaptırarak durumumuzu ölçtürdük.

Nasıl bir sonuç çıktı? Rakamları net olarak hatırlamıyorum. Ama durumumuz iyi. 8 ilin 7'sinde farklı oranlarda artış var.

Haberin Devamı

Artış olmayan il? Antalya. Orada artış yok.

Sizce neden? Biraz iç meselelerle ilgili. Özellikle de belediyedeki...

Nasıl karşılaştırma yapıyorsunuz? Hem durumumuzu anlamak istedik. Hem de il başkanları atamasında bu verilerin bize yardımcı olmasını istedik. Karşılaştırmayı da en son girdiğimiz seçimdeki il genel meclisi oyları üzerinden yapıyoruz.