Siyaset CHP: Ak Parti'nin işi PKK'yı aklamak olmuştur
Paylaş
CHP: Ak Parti'nin işi PKK'yı aklamak olmuştur

CHP: Ak Parti'nin işi PKK'yı aklamak olmuştur

CHP Grup Başkanvekilleri Kemal Anadol ve Hakkı Süha Okay, basın toplantısı düzenledi. CHP’li Başkanvekillerinden Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılması planlanmış olan toplantıda Kılıçdaroğlu hazır bulunmadı. İkili, hükümet yetkililerinin, Tokat saldırısından sonra yapmış oldukları açıklamalara değindi ve iktidar partisine yüklendi. Siyasetin, devlet adamlığının, ciddiyet isteyen bir iş olduğunu söyleyen CHP’li Okay, bu süreçte yapılmak istenenin, yargıyı etkilemek, suçluyu kayırmak, suçluyu değiştirmek ve suçu gizlemek olduğunu iddia etti. Okay, “AK Parti’nin işi, PKK’yı aklamak olmuştur,” dedi. Anadol ve Okay, yapmış oldukları yorumlardan dolayı Başbakan Vekili Bülent Arınç ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ü, ‘PKK’yı aklama peşinde olmakla’ itham ederek istifaya çağırdılar.

Haberin Devamı

Anadol, açıklamalarına, Bursa’daki maden göçüğü olayına değinerek ve üzüntülerini belirterek başladı ve basın toplantısının asıl konusu olan Tokat saldırısına geçti. CHP’li Anadol, Tokat’taki saldırı düzenlendikten sonra hükümet yetkililerinden Bülent Arınç, Nihat Ergün, Hüseyin Çelik gibi isimlerin yaptıkları açıklamalara tek tek değindi ve PKK’nın saldırıyı üstlenmiş olmasını hatırlatarak iktidar partisine yüklendi.

BÜLENT ARINÇ’A: “ŞEHİT CENAZELERİNDEN SONRA AĞLASAYDIN DAHA İSABETLİ OLURDU”

CHP’li Anadol, Bülent Arınç’ın, “Bayramdan sonra ne Danıştay kalacak ne de Bülent Arınç,” dediğini hatırlattı ve “Devlet ciddiyetiyle bağdaşmayan, ne söyleyeceğini, söylemeden evvel düşünmeyen bir yönetimle, bir Başbakan Yardımcısı ile karşı karşıyayız,” yorumunda bulundu. Anadol, Arınç’a seslenerek, “Bari, şehit cenazelerinden sonra, her zaman yatığın gibi ağlasaydın daha isabetli olurdu,” dedi.

Haberin Devamı

“PKK ERGENEKONLA İKAME EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR”

Anadol, AKP’li Ergün’ün de açıklamalarıyla, PKK’yı Ergenekon’la ikame etmeye çalıştığını öne sürdü.

“CUMHURBAŞKANI DAHİL DEVLET YÖNETİMİ PARANOYA İÇİNDE”

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün konu ile ilgili açıklamalarına da değinen Anadol, Cumhurbaşkanı dahil, devlet yönetiminin paranoya içinde olduğunu savundu.

"ARINÇ VE ERGÜN İSTİFA ETMELİDİR”

Anadol, yorumların yapılmış olmasını diş macununa benzetti ve “Macun tüpten çıktıktan sonra geri sokmak mümkün değil,” dedi. Başbakan Vekili Bülent Arınç ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ü, ‘PKK’yı aklama peşinde olmakla’ itham eden Anadol bu iki ismi istifaya çağırdı.

“AK PARTİ’NİN İŞİ PKK’YI AKLAMAK OLMUŞTUR”

Siyasetin, devlet adamlığının, ciddiyet isteyen bir iş olduğunu söyleyen CHP’li Okay ise, bu süreçte yapılmak istenenin, yargıyı etkilemek, suçluyu kayırmak, suçluyu değiştirmek ve suçu gizlemek olduğunu iddia etti. Mevcut siyasal iktidarın sorumlularının bu tür bir icraatta ilk kez bulunmadıklarını kaydeden Okay, bu olayın, bir kez daha suçüstü yakalanmalarının tipik bir örneği olduğunu savundu. Okay, “AK Parti’nin işi, PKK’yı aklamak olmuştur,” dedi. CHP’li Okay da, Anadol gibi, AKP’li Arınç ve Ergün’ü istifaya davet etti.

Haberin Devamı

“SAYIN GÜL OLAYIN TARAFIDIR”

Açıklamalarından sonra basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Anadol, Cumhurbaşkanı Gül’ün, makamında tarafsız olması gerekirken, taraflı davrandığını, “Sayın Cumhurbaşkanı Gül, olayın tarafıdır,” sözleriyle dile getirdi ve Gül’ün, “Bu fırsatı kaçırmayalım,” diyerek açılım sürecindeki rolüne işaret etti.

“İÇİŞLERİ BAKANI HADDİNİ VE DENİNİ AŞMIŞTIR

Baykal’ın, bir açıklamasında, ‘hıyanete dönüşebilir’ ifadesinin kullanmış olmasına karşın İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın ‘hainlik’ sözünü kullandığını hatırlatan Okay, Atalay’ın ‘haddini ve denini aştığını’ kaydetti.

DHA