Siyaset CHP barış yemeğine katılmıyor
Paylaş
CHP barış yemeğine katılmıyor

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in, Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanvekillerine vereceği 'barış' yemeğine CHP katılmayacak

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, TBMM Başkanvekilleri ve Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanvekilleri onuruna verdiği yemeğe CHP’nin katılmamasıyla ilgili olarak, "Sayın Kemal Anadol biraz önce beni aradı, katılmayacaklarını ifade ettiler. Kendi takdirleridir" dedi.

TBMM Sabit Osman Avcı Eğitim Tesisinde verilmekte olan öğle yemeği öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahin, CHP’nin yemeğe katılmayacağına ilişkin görüşünün sorulması üzerine, "Sayın Anadol biraz önce beni aradı, katılmayacaklarını ifade ettiler. Kendi takdirleridir. Ama birlikte olsaydık, aynı sofrayı paylaşsaydık çok memnun ve mutlu olurduk. Herhalde gerekçelerini kendileri açıklayacaklardır "diye konuştu.

"Bir protesto olduğu söyleniyor" sözleri üzerine Şahin’in yanıtı, "Hayır. Sayın Anadol böyle bir cümle kullanmadı. Benimle ilgili olmadığını ifade etti" şeklinde oldu.

TBMM Başkanı Şahin, bir başka gazetecinin "TEKEL işçileri sizden randevu istediler" sorusu üzerine de " Henüz bana bu talep ulaşmadı. Ama böyle bir randevu talebi geldiğinde değerlendirip bakarım. Müsait bir gün ve saatte kendileriyle görüşmeyi arzu ederim" karşılığını verdi.

TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu’nun yemeğe katılıp katılmayacağına ilişkin olarak da Şahin, "Yemeğe davet ettiği kişileri bizzat kendisinin aradığını" söyledi.

Haberin Devamı