Gündem CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı'nda BELTAŞ protestosu

CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı'nda BELTAŞ protestosu

Paylaş
CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı'nda BELTAŞ protestosu

Beşiktaş Belediyesi tarafından işten çıkartıldıkları iddiasıyla CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığına gelerek yetkililerle görüşme yapan BELTAŞ işçileri ilçe binasına "CHP'li Beşiktaş Belediyesi sendikal haklarımızı gasp etti

Örgütlenme hakkımız için direniyoruz." yazılı pankart astı. Konuyla ilgili olarak Beşiktaş Belediyesi tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

Haberin Devamı

Açıklama şöyle;

" Düne kadar Beşiktaş Belediyesi’nin önünde eylem yapan, bugün de CHP Beşiktaş İlçe Merkezi’ni işgal eden ve kendilerinin DİSK Genel İş Sendikası üyesi olduklarını iddia eden kişilerle ilgili Beşiktaş Belediyesi’nin açıklamasıdır: Sendikal haklarının gasp edildiğini ileri sürerek, yasal çerçevenin tamamı ile dışında eylemlerini sürdüren bu kişilerin, işyerimizde örgütlü bulunan DİSK Genel İş Sendikası ile herhangi bir bağlantısı bulunmamaktadır. Sendika üyelikleri olmadığı ölçüde herhangi bir haklarının gaspı da söz konusu değildir. Bu konu ile ilgili olarak DİSK Genel İş Sendikası eliyle belediyemize yapılmış herhangi bir talep-istek başvurusu yoktur. Bu eylemlerin başladığı dönemde, 3 Ekim 2013 tarihinde DİSK Genel İş Sendikası’ndan Beşiktaş Belediyesi’ne gönderilen resmi yazıda aynen şöyle denilmiştir:

Haberin Devamı

’Beşiktaş Belediyesi’nde yan iştirak olarak faaliyet gösteren Beltaş AŞ’de örgütlü bulunmaktayız. Bugün itibariyle Beltaş AŞ’de işten atılmış herhangi bir üyemiz bulunmamaktadır. Beltaş AŞ ile sendikamız arasında devam etmekte olan yargı süreci henüz bitmemiştir dolayısıyla bugünkü eylem ve basın açıklamasıyla ilgili Disk/Genel-İş sendikamızın hiçbir ilgimiz yoktur’ Sendika eliyle bir talep almadığımız gibi, eylem yapan kişiler de halihazırda çalıştıkları kuruma ve belediyeye herhangi bir -yazılı veya sözlü- talep iletmemiştir. Bugün itibariyle, Beltaş’ta görev yapan çalışanların herhangi bir alacakları bulunmamaktadır. Beşiktaş Belediyesi olarak Beltaş çalışanlarının yasal haklarının korunması konusunda her türlü hassasiyeti gösteriyoruz. Çalışanların sendikal haklarına da sonuna kadar saygılıyız. Kamuoyuna duyurulur."

DHA