Siyaset CHP'de 34 bin kişi 'online' üye oldu
Paylaş
CHP'de 34 bin kişi 'online' üye oldu

CHP'nin 8 Temmuz 2014'te başlattığı internetten üyelik uygulaması kapsamında bugüne kadar 76 bin 295 kişi başvuru yaptı.

CHP'nin internetten üyelik uygulamasıyla bugüne kadar 34 bin kişi parti üyesi yapıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, "http://uyelik.chp.org.tr" adresinden 8 Temmuz 2014'te hizmete açılan "CHP online üyelik sistemi" partililerden ilgi görüyor.

İnternet üzerinden yapılan başvurular, "Genel Merkez Üye Yazım Birimi" tarafından değerlendirmeye alınıyor.

Değerlendirme sürecindeki başvurular, Yargıtay kontrolü, varsa CHP geçmişi, mobil aidat ödeme uygunluk durumu, girilen kişisel bilgilerin doğruluğu, eklenen fotoğrafın uygunluğu ve herhangi bir siyasi partiye üye olmaya uygunluk durumları açısından kontrolden geçiriliyor.
Online üyelik sistemine bugüne kadar 76 bin 295 kişi başvuru yaptı. Durumu uygun olan 34 bin kişi asıl üye olarak üye kütüğüne kaydedilirken, üyeliği uygun görülen 3 bin 614 kişi ile ilgili kayıt işlemleri devam ediyor.

Bu arada belge eksikliği ve kişisel bilgilerin doğruluğu gibi gibi bir nedenle üyeliğe henüz uygun görülmeyen 38 bin kişinin üyelik süreci de inceleniyor.

Üyeliği kesinlik kazananlara üye kimlik kartı, CHP flaması, parti tüzüğü, rozeti ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kişiye özel kaleme aldığı tebrik mektubunun bulunduğu üyelik paketi adrese gönderiliyor.


113 BİN 487 GENÇ ÜYE


CHP'nin 21 Kasım 2017 itibarıyla parti kütüğüne kayıtlı 1 milyon 217 bin 88 asıl üyesi bulunuyor.

Üyelerin 387 bin 76'sı kadınlardan, 113 bin 487'si ise 1986 ve sonrası doğumlu olduğu için "genç üye" olarak kabul edilen kişilerden oluşuyor.

Haberin Devamı