Siyaset CHP'den anayasa teklifi ile ilgili ilk açıklama
Paylaş
CHP'den anayasa teklifi ile ilgili ilk açıklama

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, AK Parti'nin TBMM'ye sunduğu anayasa teklifine ilişkin açıklama yaptı

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Meclis Başkanlığı'na sunulan anayasa değişikliği teklifine ilişkin "Böyle bir tablo, Türkiye’nin layık olduğu tablo değildir. Anayasa yapım ve uzlaşma kültürü, Türkiye’de yok edilmiştir. MHP tabanının sağ duyulu davranacağına ve AKP’nin Türkiye’yi sürüklemek istediği rejim değişikliğine engel olacağına inanıyorum" dedi.

YENİ ANAYASA TEKLİFİNE İLİŞKİN İLK AÇIKLAMA


CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında AK Parti ve MHP’nin üzerinde uzlaştığı, Meclis Başkanlığına sunulan ‘yeni anayasa’ taslağına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Levent Gök, yeni anayasa teklifiyle 140 yıllık parlamenter sisteme ve demokrasiye ağır bir darbe indirilmek istendiğini savunarak, “Teklifin altına her ne kadar MHP imza koymasa da, başından beri bu süreci başlatan MHP, tarihi sorumluluk altındadır. Bunun içinde MHP’nin üzerinde durduğu ilk 4 madde korunuyor iddiası yanıltıcıdır. İlk 4 madde, Türkiye’nin demokratik rejim olduğunu ifade eder. Bugün başbakanlık kendisini lağvetmektedir. Böyle bir tablo, Türkiye’nin layık olduğu tablo değildir. Anayasa yapım ve uzlaşma kültürü Türkiye’de yok edilmiştir. MHP’nin ileride anlayacağımız hangi gerekçe ile AK Parti’ye başkanlık öneren anlayışı gündeme getirdiği ve katkı sağladığı sorulacaktır. MHP tabanının sağduyulu davranacağına ve AK Parti’nin Türkiye’yi sürüklemek istediği rejim değişikliğine engel olacağına inanıyorum“

'TÜRKİYE'NİN BAŞINA ÖRÜLEN BU TEHLİKE İÇİN MÜCADELE EDİLECEKTİR'


Anayasa değişikli teklifiyle Türkiye’nin kutuplaşacağı bir sürece gireceğini söyleyen Levent Gök şöyle devam etti:

“Türk halkı, bence gerekli cevabı verecektir. Önce biz parlamentoda o cevabı vereceğiz. Biz nasıl darbe girişimine engel olduysak, bu keyfi dikta anlayışına karşı da mücadelemizi sürdüreceğiz. Türkiye bugünden itibaren bu anayasa metniyle herkesin kutuplaştığı sürece doğru hızla gidiyor. FETÖ girişiminde hepimizin beraber olması gerekirken, FETÖ’nün istediği gibi kutuplaştırmaya getireceği gerekçeyi, kimse Türk halkına dayatmamalı, buna kimsenin lüksü yoktur. 140 yıllık parlamenter sistemi ortadan kaldırmaya yönelik bu teklife karşı mücadeleyi CHP Meclis'te ve Meclis dışında halkımızla birlikte verecektir. Halkımızla beraber Türkiye’nin başına örülen bu tehlike için mücadele edecektir.”

Haberin Devamı