Gündem CHP'den Bozdağ'a yanıt: Ortaya çıkan pehlivanlar tozkoparan, biz baş pehlivan çıkaracağız

CHP'den Bozdağ'a yanıt: Ortaya çıkan pehlivanlar tozkoparan, biz baş pehlivan çıkaracağız

Paylaş
CHP'den Bozdağ'a yanıt: Ortaya çıkan pehlivanlar tozkoparan, biz baş pehlivan çıkaracağız

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın 'adayınızı gösterin' çağrısına CHP'den yanıt geldi: Ortaya çıkan pehlivanlar tozkoparan, biz baş pehlivan çıkaracağız.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın “Sayın Kılıçdaroğlu eğer diyorsa ki ‘Ben de Eroğlu erim, ben de bir başpehlivanım’, o zaman kıspetini giyip çıkması lazım” sözleri için “Ortaya çıkan pehlivanlar tozkoparan, biz baş pehlivan çıkaracağız” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Altay’ın değerlendirmeleri şöyle:


OHAL 3 AY NEDEN UZATILDI?


OHAL şartlarında bir seçim doğru değildir. OHAL’i gerekli kılan şartların ortadan kalktığını açıkladılar. Ama dün OHAL tekrar 3 ay uzatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “OHAL’e evet diyenler terörün diline hizmet ediyorsunuz” demişti. Bu durumda OHAL 3 ay daha uzatılarak hangi terör diline hizmet ediliyor. 2 seçenek var. Erdoğan ya FETÖ terör diline teslim olmuş ya da AK Parti terörü estirmek için yola çıkmış.


"FRENİ PATLAMIŞ KAMYON DEVRİLDİ"


Freni patlamış kamyon benzetmesi yapmıştım. Şimdi gördük ki freni patlayan kamyon devrildi. Erdoğan devrilen kamyonu millete toplatmak derdinde ama millet o kamyon altında yeteri kadar ezildi, onun sıkıntısını çekti. Kimse o devrilen kamyonun hurdaları ile uğraşmayacak.

"AK PARTİ'DEKİ KRİPTO FETÖ'CÜLERİ Mİ TEMİZLEYECEK?"


Savunma Bakanı Canikli orduda 3 bin FETÖ’cü var bunlar için KHK çıkacak demiş. Biz siyasi ayağı sorduğumuzda geçiştirdiler. 24 Haziran’da AK Parti’deki kripto FETÖ’cüleri milletvekillerini millet temizleyecek?


"SİYASİ ÖTENAZİ YAPMAYA KARAR VERMİŞLER"


“Erdoğan’ı Bahçeli getirdi, Bahçeli görürdü” demiştim, ama bu kez birlikte gidecekler. Oturmuşlar siyasi ötenazi yapmaya karar vermişler. Allah selamet versin, Allah bildiği gibi yapsın ama bu karar tam olarak siyasi ötenazi kararıdır. Bundan pişman şikayetçi değiliz. CHP bu seçime hiç olmadığı kadar hazırdır. Seçim beyannamesi, örgütü, sandık kurulu üyeleri ile gönüllülerimizle 24 Haziran günü sandık sonuçları ilan edilene kadar tüm kadrolarımız göreve hazır.

ACELENİN NEDENİ İTTİFAKLARIN ÖNÜNÜ KESMEK"


AK Parti muhtemel bir grup önerisi ile 48 saat geçmeden teklifin Komisyonda görüşülmesi için önerge verecekler. Aceleniz ne? Yarın Genel Kurul’da görüşüp bu işi bitirmek istiyorlar. 2 gün sonra kurula usule uygun görüşülüp –ki biz de hem Komisyon hem de Genel Kurul’da evet diyeceğiz- hukuk dışılığın sebebi ne diye düşündük. Aklımıza şu geldi. Bu seçim 2 D seçimi, demokrasiden yana olanlar, diktatörden yana olanlar. Demokrasiden yana olanların iş-güç birliğinin, seçime dönük diyalog ve işbirliği temaslarının önünü kesmek için atılmış bir adımdır. Ama AK Parti ve Erdoğan’ın bilmediği şu. Demokrasiden yana olanlar sadece liderler siyasi partiler değil, Türkiye demokrasiden yanadır. Bu entrikalarla, biliyorsunuz seçim takvimi ilan edildikten 7 gün içinde kim kiminle ittifak yapacaksa YSK’ya bildirmek zorunda. Bunların muradı ayın 27’sine kadar kim kiminle ittifak yapacaksa belirlesin bildirsin yoksa yapamasın. Mantıkları bu. Hiç merak etme Erdoğan millet ittifakını sanıkta yapacak. Sana hak ettiğin dersi verecek. 180 bin sandığın sorumluluğu bizim üzerimizde. Bu oyların emaneti koruyacağımıza aziz milletin önünde namusumuz üzerine söz veriyoruz.

"CHP’NİN ADAYI PM’DE BELLİ OLACAK"


CHP’nin adayının bu kadar merak edilmesi seçimleri CHP’nin kazanacağının açık bir göstergesidir. CHP demokrasiyi içeride işleten tek parti. Cumhurbaşkanı adayının nasıl belirleneceği Parti tüzüğünde yazılı. CHP’nin Cumhurbaşkanı adayını CHP’nin Parti Meclisi belirleyecek. Değişik yöntemler var ama takvim sıkıştığı için bu yöntemlerin uygulanma şansı zor görünüyor. Ön seçim mümkündü, seçmen eğilimi yapmak mümkündü. Ama en yetkili organımız CHP PM adayımızı belirleyecek. Elbette Kılıçdaroğlu en güçlü isimdir. Ama daha önce söylediğimiz gibi demokrasiden yana olanların mutabakatına bakacağız. Türkiye bize ait değil. Belli görüşmeler değerlendirmeler sonrası CHP adayı da kısa bir sürede açıklanacak. Bu 3 gün 5 gün 10 gün olur bunu bilemem. Herkesin tamam kardeşim şimdi oldu dediği adayla milletin huzuruna geleceğiz. 10 gün biraz abartılı olabilir ama olabildiği kadar kısa sürede belirleyeceğiz. Bekir Bozdağ’ın adayımızı belirleme gibi hakkı olmaz. Bıraksın adayımızı kendimiz belirleyelim. Bizim adayımız bizim değil demokrasinin adayıdır. İnce eleyip sık dokumak gibi bir mecburiyetimiz var.


"UYUM YASALARININ MECLİS’TE YETİŞMESİ KOLAY GÖRÜNMÜYOR"


Uyum yasalarının 6 ayda yapılması gerekiyordu ama yapılmadı. Uyum yasalarının bu saatten sonra Meclis’te yetişmesi çok kolay görünmüyor. Getirirlerse bakarız. Getirip niyetlerini ortaya koysunlar. Bülent Turan, KHK için Yetki Kanunu demiş. Niyetlerini görelim tavrımızı ortaya koyarız. Ben Meclis’in artık çok uzun süre çalışabileceğine ihtimal vermiyorum. İçtüzük Meclis’te yapılmak zorunda. Yapılması gerekiyor ama hukuku o kadar çok çiğnediler ki. Artık hukuk devletinden söz etme imkanı kalmadı. Bunların niyeti ya yetki almak ya da seçimden sonraya bırakmak. Seçimden sonraya kalırsa biz yeniden güçlendirilmiş parlamenter sistemi inşa edeceğimiz için yeni bir tablo ortaya çıkacak. Uyum yasalarına inşallah gerek kalmayacak.