Gündem CHP'den olağanüstü kurultay açıklaması

CHP'den olağanüstü kurultay açıklaması

Paylaş
CHP'den olağanüstü kurultay açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tezcan, olağanüstü kurultay yapılmasının gündemlerinde olmadığını, olağan kurultay takvimini uygulayacaklarını bildirdi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), parti genel merkezinde, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Cumhuriyet gazetesi yöneticileri ve yazarları hakkındaki davanın, bu haftaki toplantının en önemli gündem maddesi olduğunu söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın henüz milletvekili değilken FETÖ'nün silahlı kuvvetler içindeki örgütlenmesini anlatan bir flash diski yetkililere verdiğini belirten Tezcan, o dönemde bu bilgilerin değerlendirilmediğini ve Özkan'ın 6 yıl cezaevinde yattığını anlattı.

Lozan'ın 94'üncü yıl dönümü olduğunu anımsatan Tezcan, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda birer yıl arayla yaptığı konuşmalardan örnekler vererek, bunlar arasındaki çelişkilere dikkat çekti.

Tunceli'de CHP tarafından, terör örgütü PKK tarafından katledilen öğretmen Necmettin Yılmaz'ın anısına bir yürüyüş yapıldığını anımsatan Tezcan, teröre milletle beraber karşı çıkma zamanı olduğunu, huzur istediklerini söyledi.

"OLAĞAN KURULTAY TAKVİMİMİZ BAŞLAMIŞTIR"


Tezcan, bir gazetecinin, olağanüstü kongrenin MYK'da gündeme gelip gelmediğine ilişkin sorusuna, "Gündemimizde olağanüstü kurultay diye herhangi bir konu yoktur. Olağan kurultay takvimimiz başlamıştır, o takvim devam ediyor. Olağan kurultay takvimimize uyacağız." yanıtını verdi.

HDP'nin "vicdan ve adalet nöbeti" adıyla başlattığı eyleme CHP'nin destek verip vermeyeceğine ilişkin bir soru üzerine ise Tezcan, eyleme katılıp katılmama konusunun ayrıca değerlendirileceğini belirterek henüz bir değerlendirme yapılmadığını kaydetti.

Tezcan, HDP'nin eylemine katılımcıların alınmamasıyla ilgili bir soruya karşılık verirken de şunları kaydetti:

"Devletin güvenlik güçlerinin, masum ve demokratik eylemlere engel olmak yerine imkan ve fırsat tanıyıp sadece eylemi yapanların güvenliğini sağlama kaygısıyla hareket etmesi, hükümetleri küçültmez, büyütür. Onun dışında atılacak adımlar Türkiye'de demokrasiye, hukuk devletine, hükümetin itibarına zarar verir ancak görüyoruz ki mevcut hükümet bu değerleri ve bu çerçevede bir itibarı koruma kaygısında görünmüyor."

AA