Gündem CHP'den 'pembe trambüs' tepkisi

CHP'den 'pembe trambüs' tepkisi

Paylaş
CHP'den 'pembe trambüs' tepkisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya’da kent içi ulaşımda sadece kadın yolcuların taşınacağı 'pembe trambüs' uygulamasına tepki göstererek, "Çocuklar yurtlarda yanarken belediyenin böyle bir karar almasını 'çağdışı' olarak nitelendiriyorum" dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yaptığı açıklamada, AK Parti döneminde Malatya'nın böyle hiç tasvip etmedikleri olaylarla anıldığını söyledi.

Ağbaba şunları söyledi:

"Bir 100 bin kişinin ishal olmasıyla akla gelmişti, bir çocuk yuvası skandalı ile akla gelmişti, bir de şimdi böyle bir olayla dünyanın gündemine geliyor. Sanki Türkiye’de bütün sorunlar bitmiş, kadına şiddet bitmiş, kadın cinayetleri bitmiş. Böyle bir şeyin alınması son derece maalesef talihsiz bir şey. Çocuklar yurtlarda yanarken, tacizler, tecavüzler devam ederken, kadına şiddet her gün yükselirken, belediyenin böyle bir karar almasını 'çağdışı' olarak nitelendiriyorum.


Malatya'ya kadınlar için 'Pembe Trambüs' geliyor


Aslında bu kafanın, bu anlayışın, Manisa’da sadece parkta spor yaptığı için hamile kadına tekme atan anlayışla, şortlu kadına tekme atan anlayışla hiçbir farkı olmadığını düşünüyorum. Belediye Başkanının yapması gereken ulaşım sorunlarını çözmektir. Üniversitede üst üste giden insanların sayıyı artırarak bu meseleyi çözmektir."



İKİ ARASINDA FARK YOK


Ağbaba, "Türkiye’de bu kadar temel mesele varken bunlar gündeme geliyor. Geçtiğimiz günlerde tecavüze uğrayan çocukların tecavüzcüleriyle evlendirilme yasası gündeme geldi. O yasayı gündeme getirenlerle, bugün bu kararı alanın arasında temel bir fark yok, aynı kafa" diye konuştu.