Siyaset CHP: Doğru bir karar
Paylaş
CHP: Doğru bir karar

CHP: Doğru bir karar

CHP Sözcüsü ve Genel Sayman Mustafa Özyürek, Anayasa Mahkemesi’nin DTP’nin kapatılmasına ilişkin kararının "hukuki açıdan doğru bir karar" olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Özyürek, DTP’nin temelli kapatılmasına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, siyasi partilerin kapatılmasından yana olmadıklarını ancak partilerin de hukuk kurallarına uymalarının gerektiğini söyledi. Özyürek, şunları kaydetti:

"Tabii ki bir partinin kapatılmasını istemeyiz ancak keşke DTP terör örgütü PKK ile arasına mesafe koyabilseydi. Onun şiddet uygulamalarına yandaş olmasaydı ve bugünkü durum ortaya çıkmasaydı. Ama Anayasa ve Siyasi Partiler Kanunu hükümleri dikkate alındığında Anayasa Mahkemesi’nin, hukuken başka bir karar vermesi zordu. Bu kararı istemeyenler de siyasi açıdan değerlendirme yapıyorlardı. Hukuki açıdan başka bir kararın verilmesinin zor olduğunu herkes söylüyordu. Terörle yandaş olan bir parti kabul edilemez. Bu bizim yasalarımız açısından da böyle Avrupa’da da böyle, AİHM kararları da böyle. Bu bakımdan Anayasa Mahkemesi’nin kararı hukuki açıdan yerinde, doğru bir karardır. AİHM kararlarıyla da uygunluk gösterir."

Haberin Devamı

DTP’nin kapatılmasının ardından siyasi gelişmelerin yaşanabileceğini de belirten Özyürek, bu gelişmelerin Türkiye’nin huzurunu bozacak nitelikte olmamasını dilediklerini vurguladı. Özyürek, "Tepkiler huzuru bozacak nitelikte olursa bu hükümetin görevidir. Gereğini yapacağına inanıyoruz. Herkese sükunet tavsiye ediyoruz. Olaylar sükunet ve doğru düşünülerek değerlendirilmeli. Anayasa Mahkemesi hukuki açıdan üstüne düşen görevi yapmıştır. Siyasi sonucu açısından da gelişmeler olacaktır. Bunların Türkiye’nin huzurunu, güvenini tehdit edecek şekilde olmamasını diliyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR

Ahmet Türk: Kararımızın arkasındayız

Bahçeli: Kararı herkes saygıyla karşılamalı

AK Parti'den ilk yorumlar