Siyaset CHP, Emekli Org. Saygun'un iddiasının peşinde
Paylaş
CHP, Emekli Org. Saygun'un iddiasının peşinde

CHP, Emekli Org. Saygun'un iddiasının peşinde

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi, Elektrik Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burak Berk Üstündağ’ın, Genelkurmay Başkanlığı’nın gizli yazışmalarını izleyecek sistemi kuran kişi olup olmadığını sordu.

Haberin Devamı

Kart, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Üstündağ’ın, "1997-1999 yıllarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki ’dokunmatik kredili bilet projesinde’ yolsuzluk yapıldığı, AKBİL 24 kasalarında biriken paraların havuz hesabına aktarımının kişilerin inisiyatifine bırakıldığı" iddiasıyla suç duyurusu yapılan iki kişiden biri olduğunu söyledi.

Üstündağ’ın vatandaş ve bilim adamı sorumluluğuyla son derece ciddi bir çalışma yaptığını belirten Kart, Balyoz davasında hüküm giyen emekli orgeneral Ergin Saygun’un, ’Türk Ordusuna Balyoz’ kitabında, "Nisan 2009 başlarında 2 kişinin kendisini ziyaret etmek istediğini, kişilerin, ’emniyetin isteği üzerine Genelkurmay Başkanlığı’nın tüm yazışmalarını, generallerin e-maillerini izleyecek bir sistem kurduklarını, şimdi ise yaptıklarından pişman oldukları ve kendisiyle görüşmek istedikleri’ mesajını ilettiklerini" ancak kendisinin, onları tanımadığı gerekçesiyle görüşmediğini anlattığını kaydetti.
Saygun’un, bu kişilerin, belgeleri Genelkurmay Başkanlığı’ndan nasıl elde ettiklerini açıklayamadıklarını söylediğini kaydeden Kart, Genelkurmay Başkanlığı’nın ise olayın üzerine gitmediğini iddia etti.

Haberin Devamı

Kart, "Türkiye’de 2006-2007 yıllarından beri illegal bir yapı var. Bu yapı İçişleri, Adalet bakanlıkları ve Başbakanlık birimleriyle birlikte görev yapmaktadır. Genelkurmay ya da başka resmi kurumlardaki yazılar üzerinde tahrifat yapan illegal yapı var. Bu gelişme ve iddialardan sonra, Üstündağ’ın yeni bir misyon üstlendiği yönünde iddialar ve sorular kaçınılmaz olarak gündeme gelmektedir. Üstündağ, bu iddialar ve sorular hakkında kamuoyunu tatminkar eden açıklamalar yapmalıdır. Üstündağ, Mart-Nisan 2009 tarihlerinde ya da öncesi ve sonrasında Genelkurmay Başkanlığı’nı ziyaret etmiş midir? Ziyaret gerekçeleri nedir?" diye konuştu.

Kart, "Üstündağ’ın, tahrifat yapılan Genelkurmay yazışmalarını yapan kişi olduğunu mu iddia ediyorsunuz?" sorusu üzerine, "İllegal bir yapı var, oradan Genelkurmay’ın gizli bilgilerine girildiği, belgelere ulaşıldığı ve o belgeler üzerinde tahrifat yapıldığı iddiaları var. Birileri bunların araştırılmasından korkuyor. Gerçek neyse üstüne gidilsin" dedi.

Haberin Devamı

-"Kutsal noktalara dokunulmayacak"-

CHP Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu da CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes’le birlikte bugün gerçekleştirdikleri Suudi Arabistan Büyükelçiliği ziyareti hakkında bilgi verdi.

Suudi Arabistan Maslahatgüzarı ile görüştüklerini dile getiren Loğoğlu, "Kabe’deki 1590’da tamamlanan Osmanlı revakları konusunu gündeme getirdik, revakların yıkılıp yakılmayacağını sorduk. O da bize bunun kesinlikle doğru olmadığını, düzenlemenin revakların dışındaki alanları kapsadığını söyledi" dedi.

Loğoğlu, Medine’de Hz. Peygamber’in kabrinin bulunduğu Mescidi Nebevi Camisi’ndeki çalışmaları da sordukları maslahatgüzarın, düzenlemenin kutsal noktalara asla dokunulmayacak şekilde yapılacağını söylediğini kaydetti.