Siyaset CHP: Erdoğan'ın marabası değiliz
Paylaş
CHP: Erdoğan'ın marabası değiliz

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, TBMM'nin çalışma programına ilişkin Başbakan Erdoğan'a sert eleştirilerde bulunduCHP:

CHP Grup Başkanvekilleri Kemal Anadol, Muharrem İnce ve Akif Hamzaçebi, TBMM'nin çalışma programına ilişkin parlamentoda basın toplantısı düzenledi.

Meclis çalışma saatlerinin iç tüzüğe uygun olmadığını savunan Kemal Anadol, çalışma saatlerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dayatması olduğunu ileri sürdü.

Anadol sözlerini şöyle sürdürdü: “1950’yi çok partili yaşamın başlangıcı olarak kabul edersek, o tarihten bu tarafa uygulanmayan bir parlamento çalışma düzeni ile karşı karşıyayız.

Demokrasi tarihinde görülmemiş bir uygulamayla karşı karşıyayız. Parlamentonun nasıl çalışacağını TBMM içtüzüğü belirler. Bu iç tüzük, parlamentonun çalışma düzeninin anayasasıdır.

"LÜTUFMUŞ GİBİ SUNUYOR"

Meclis, bu içtüzüğe göre haftanın belirli gün ve saatlerinde toplanıp çalışır, aksine karar alınmadıkça 1 Temmuz’da tatile girer, 1 Ekim’de de kendiliğinden toplanır.

AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan bunları yok farz ederek, kendi milletvekillerine çocuk kandırır, elma şekeri uzatır gibi, ‘Şu kanunları nasıl çıkartırsanız çıkartın, tatile anca öyle girersiniz’ diye, tatili sanki bir lütufmuş gibi sunmakta.

Milletvekillerini ‘maraba’ yerine koymaktadır. Evrensel hukukta her şeyin süresi bellidir. ‘En kısa zamanda, derhal, bitinceye kadar’ gibi hukuki kavramlar yoktur.”

"ERDOĞAN'IN PAVYON FEDAİSİ DEĞİLİZ"

Anadol, Başbakan Erdoğan’ı da; piramitlerde işçi çalıştıran ‘Firavun’a benzetti. Anadol şöyle konuştu: “Biz yanlış yaparsak kime zarar vereceğiz?

Biz milletvekiliyiz, Recep Tayyip Erdoğan’ın marabası, pavyon fedaisi, gece kuşu değiliz. Sayın Başbakan ortadan kayboluyor, vekil de bırakmıyor.

Nerede olduğunu bilen yok. Ondan sonra da diyor ki, ‘Bitinceye kadar çalışacaksınız’. Sen demokratik bir ülkenin başbakanı mısın yoksa piramitlerde işçi çalıştıran firavun musun? “

2

Haberin Devamı