Siyaset CHP eski Kurucu Başkanı Selahattin Bingöl aday adayı oldu
Paylaş
CHP eski Kurucu Başkanı Selahattin Bingöl aday adayı oldu

12 Eylül sonrası kapatılan Cumhuriyet Halk Partisi'nin yeniden açılması için mücadele ederek 1989-1992 yılları arasında partinin kurucu genel başkanlığını yapan Selahattin Bingöl, CHP İstanbul 3. Bölge Bakırköy'den aday adayı oldu

12 Eylül askeri darbesinde yasaklanarak kapatılan CHP'nin yeniden kurulması için mücadele eden ve partiyi yeniden açtıktan sonra 1989-1992 yılları arasında CHP Kurucu Genel Başkanlığı yapan Selahattin Bingöl, 7 Haziran genel seçimleri için, CHP İstanbul 3. Bölge Bakırköy'den aday adayı oldu.

SELAHATTİN BİNGÖL KİMDİR?

Haberin Devamı

Bingöl, aday adaylığıyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: 1980 öncesi Bakırköy Gençlik Kolları’nda çalıştım. 1983 Halkçı Parti Bakırköy İlçe Başkanlığı yaptım. 1989'da solun birlik ve beraberliği sağlayacağına inandığım için kapatılan partimizin açılması gerektiğini düşünüyordum. Arkadaşlarımızla CHP’nin tüzük, program ve yönetmeliklerini aynen uyguladık. 10 yıl aradan sonra CHP tekrar örgütlenmeye başladı. Genel Başkanlığını üstlenerek, hukuk mücadelesini vermeye başladık.

53 tane İl ve İlçe Teşkilatı kurduklarını söyleyen Bingöl bu sebepten dolayı 'CHP Genel Başkanı' sıfatıyla 1992 yılında Anayasa Mahkemesi’nde yargılandı.

DHP ve SHP ortak hükümetinin katkısıyla yasal hale gelerek partiyi kurultaya götürdüklerini, kurultayda da aday olmadığını belirten Bingöl, "1992 yılında Genel Başkanlığa Deniz Baykal seçildi. 22 yıl boyunca parti içinde şerefli üyeliğimi sürdürdüm. CHP Genel Merkezi yeterli olmasa bile bir ön seçim gerçekleştiriyor. Bundan dolayı aday adayıyım. Ülkemin zor durumunda partime destek sağlamak ve bir güç katmak için bu maratonda tekrar yerimi aldım" diye konuştu.

Haberin Devamı