Siyaset CHP, gensoru veriyor
Paylaş
CHP, gensoru veriyor

CHP, gensoru veriyor

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkında gensoru önergesini bu çarşamba TBMM Başkanlığına sunacaklarını açıkladı. Okay, basınla sohbet toplantısında, bir grup terör örgütü üyesinin Türkiye’ye teslim olmasının ardından yapılan yargılama sürecini anımsattı. "Silopi’de bir ayar verilmiştir, ayarlama yapılmıştır" iddiasında bulunan Okay, "Türkiye’de hakim ayarlayarak, terör örgütü PKK’yı aklamaya çalışan bir İçişleri Bakanı’nın, o koltukta daha fazla oturmaması gerekir. Atalay, derhal istifa etmelidir" dedi. Okay, Habur’a giden savcı ve hakimler hakkında da acilen soruşturma açılması gerektiğini ifade etti.

Haberin Devamı

İDDİA

Diyarbakır milletvekili Hatip Dicle’ye atfen basında yer alan haberlerde, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın, 19 Ekim 2009 tarihinde Kandil Dağı ve Mahmur Kampından gelecekler ile ilgili olarak, kapatılan DTP’nin Genel Başkanı Ahmet Türk’e ‘Hakim ve savcılar ayarlandı, giriş yapacaklar, geldikleri gibi geçecekler’ dediği iddia edilmişti.

CHP Genel Başkanı Baykal, iddialar üzerine gensoru önergesi vereceklerini açıklamış, İçişleri Bakanlığı da yazılı açıklama ile iddiaları reddetmişti.