Gündem CHP Grup Başkanvekili Özel'den Melih Gökçek açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Özel'den Melih Gökçek açıklaması

Paylaş
CHP Grup Başkanvekili Özel'den Melih Gökçek açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in istifa edeceğine yönelik haberlere ilişkin, "Sonunun böyle olması normal. Ancak hukuki boyutunun olması lazım." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, bu sabah bütün Türkiye'yle birlikte CHP milletvekillerinin yüreklerinin ağzına geldiğini, eski genel başkanları Deniz Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili aldıkları haberin, kendilerini çok korkuttuğunu ve üzdüğünü söyledi.

Baykal'ın sağlık durumunu yakından takip ettiklerini ifade eden Özel, Baykal için geçmiş olsun dileklerini ileten, dualarını eksik etmeyenlere teşekkür etti.

İlk uzatıldığında sürenin tamamının kullanılmayacağı, birkaç ay içinde sonlandırılacağının söylenmesine rağmen OHAL'in 5. kez uzatılacağına dikkati çeken Özel, bütün kötülüklerin, Türkiye'nin sırtında yük olan her şeyin ana nedeninin bugünkü OHAL rejimi olduğunu savundu.

"LAİKLİĞE AYKIRI"


Özel, TBMM Genel Kurulu gündeminde yer alan müftülüklere nikah kıyma yetkisi de veren Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Tasarı'yı da değerlendirdi.

Özel, yapılmaya çalışılanın, anayasanın laiklik ilkesine tamamen aykırı olduğunu öne sürdü. Özel, Meclis Başkanlığı böyle bir tasarıyı komisyona havale ederken, komisyon başkanı gündeme alırken, komisyon üyeleri maddelerine geçerken, Meclis gündemine sevk edilirken, bunların her aşamasının anayasaya aykırı olduğunu, görev yapan herkesin anayasayı ihlal ettiğini iddia etti.

"HUKUKİ BOYUTUNUN OLMASI LAZIM"


AK Parti'li belediye başkanlarının istifası ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifa edeceğine yönelik haberlerin sorulması üzerine Özel, seçimle gelenin, seçimle gitmesi gerektiğini belirtti.

Ancak kendi evinde demokrasiyi yaşamayanların, ülkeye demokrasi vaat edemeyeceğini ifade eden Özel, "Gökçek'e şunu söylüyoruz; kolay kolay siyasi ömrün son bulmayacağı, çok acılı olacağı bekleniyordu zaten, can çekişe çekişe gidiyor. Ama sonunda bunun hukuki boyutunun olması lazım." dedi.

AA