Siyaset CHP heyeti cezaevine girdi
Paylaş
CHP heyeti cezaevine girdi

CHP'li üç milletvekili, alınan özel izinle tutuklu savcı İlhan Cihaner ile görüşmek üzere Erzurum H Tipi cezaevine girdiler

THY'nin saat 11.30 uçağı ile CHP İzmir Milletvekili ve İnsan hakları Komisyonu üyesi Ahmet Ersin, CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir Erzurum'a geldi.

VIP'te basın mensuplarına açıklama yapan Ahmet Ersin, Erzurum- Erzincan hattında gelişen hukuk ihlalinin Türkiye'nin gündemine oturduğunu bildirdi. İnsan Hakları Komisyonu üyesi Ahmet Ersin, "Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, anayasa ihlal edilerek paldır küldür gözaltına alındı.

Cumhuriyet tarihinde ilk kez Adliye Sarayı basıldı. İlk kez bir başsavcının evinde arama yapıldı. Hukuk- cemaat ortaklığı ile bir operasyon yapıldı. Cemaat kendilerine soruşturma açanlardan adeta intikam aldı. Bir hukuk skandalı meydana gelmiştir. Bugün yandaş yargı yaratma çabalarıdır" diye konuştu.

CİHANER'İN EŞİ ADLİYEYE GİRERKEN GÖZLERİ YAŞARDI

Başsavcı İlhan Cihaner'in Avukatı Turgut Kazan, beraberindeki avukatlarla birlikte Adliye Sarayında 15 dakika kadar kaldı. Bu sırada Başsavcı İlhan Cihaner'in eşi Muteber Cihaner de Turgut Kazan'la görüşmek için Adliye Sarayına geldi.

Muteber Cihaner, Adliye sarayına giriş sırasında göleri doldu. Daha sonra Avukat Turgut Kazan, Cihaner'in eşi Muteber Cihaner'le birlikte Adliye Sarayından çıktıktan sonra bitişikte olan Erzurum Barosuna ait tesislere gittiler.

BAŞSAVCI, YETKİLERİ ALINANLARLA TOPLANTI YAPTI

Öte yandan Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş, HSYK'nın ( Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu) tarafından Özel Yetkilileri kaldırılan Başsavcısı Vekili Tarık Gür, Cumhuriyet Savcıları Rasim Karakullukçu, Mehmet Yazıcı, Osman Şanal'la bir saat süren bir toplantı yaptı. Adliye Sarayında gerçekleşen toplantıda durum değerlendirilmesi yapıldı. Toplantıdan sonra henüz bir açıklama yapılmadı.

2

Haberin Devamı