Siyaset 'CHP iktidara yürür'
Paylaş
'CHP iktidara yürür'

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP tarihinde önemli görevlerde bulunan isimlerden tam destek aldı

Statükocular çekilmeli
Eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar: Adaylığı 15 yıldır kalıplaşmış bir parti için fırsat olarak değerlendirilmeli. CHP’nin idelojisine, devrimine ve misyonuna geri dönmesi gerekiyor. Baykal’ın geri dönüşü çok yanlış olur. Onurlu bir şekilde istifa etmiştir. Statükoyu koruma çabası içerisinde olanlar bir kenara çekilmelidir.

Dinamik bir kadro şart
Eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş:
Kurultay’da Kılıçdaroğlu’yla birlikte dinamik bir kadro da iş başına gelirse CHP için iyi olur. Kılıçdaroğlu, İstanbul’daki gibi ülke çapında da destek alırsa CHP muhakkak birinci parti olacaktır. Parti Meclisi listesi önem taşımaktadır. Ben de görev bekliyorum.

Herkesi kucaklayacak
Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay: Önder Sav’ın Kemal Bey ile birlikte olması şansını oldukça artırdı. Bence Kılıçdaroğlu kişisel hesabı olmayan birisi. Herkesi kucaklayacak bir dönemi başlatması lazım.

Birinci parti olacağız
CHP Samsun Milletvekili, eski Genel Başkan adayı Haluk Koç: Yeni dönemde birinci parti olacağız. Oluşturacağı ekiple Türkiye’yi hallaç pamuğu gibi atacaktır.

Seçimleri kazanacak biri
Eski CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan: Bütün söylentilere rağmen CHP’nin parti içi demokrasiye önem veren bir parti olduğu görülmüştür. Kılıçdaroğlu, küçümsenmeyecek bir kamuoyu desteğiyle yola çıkıyor. Beklentimiz Türkiye’de seçimleri kazanabilecek bir genel başkan olmasıdır. Bunu yapacak en olası kişi Kılıçdaroğlu’dur.

Destek tavan yaptı
Sefa Sirmen (Eski Kocaeli Milletvekili): Kamuoyu Kemal Bey’in genel başkan olması konusunda sesli bir şekilde kampanya başlattı. Bu da güzel bir olay. Kendisinin de adaylığını açıklamış, sorumluluğu yüklenmiş olması takdire şayan. Başarılar diliyorum.
Zaten son yıllarda CHP’nin parlamentodaki mücadelesi halk tarafından çok takdir görüyor, her geçen gün oyları artıyordu. Şimdi tavan yaptı bana göre. Partiye küsmüş birçok insan CHP’ye sahip çıkacak.

Oyum Kemal Bey’e
Eski Genel Başkan adayı Hurşit Güneş: Ben de bir delege olarak Kemal Bey’e oy vereceğim. Kılıçdaroğlu parti içi demokrasiyi sağlayabilir ve yenilenme Kemal Bey ile gerçekleşebilir. Partimiz, bir lider değişimini taban olarak uzun zamandır yapmak istiyordu ancak bunun demokratik kanallarını bulamıyordu.

Yüzde 40’la iktidara
Eski Genel Başkan adayı Umut Oran: Kılıçdaroğlu tecrübeli bir siyasetçi. Parti, Kılıçdaroğlu ile, halk için siyaseti önemseyen bir anlayışla örgütün yapısını dikkate alarak iktidara alternatif olacak bir yapıya kavuşacak. Yüzde 40’lık bir oy oranıyla iktidara gelebileceğimizi düşünüyorum.

Hayırlı bir gelişme
Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız: CHP için, Türkiye için çok olumlu ve hayırlı bir gelişme olduğuna inanıyorum. Dilerim ki seçilir, onun Alevi ve Kürt olduğu noktasından hareketle bir yıpratma çalışması yaşanmaz.

3

Haberin Devamı