Siyaset CHP İl Başkanları uzlaştı
Paylaş
CHP İl Başkanları uzlaştı

CHP İl Başkanları uzlaştı

CHP İl Başkanları toplantısı sona erdi. Antalya, Ağrı, İzmir ve Samsun il başkanları dışında 77 il başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Açıklanan bildiride "Baykal'ın yeniden adaylığını uygun görmüyoruz" ifadesi dikkat çekti.

İl Başkanları'nın Deniz Baykal'ı ziyaret etmek için haber bekledikleri öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ARINÇ'A YANIT

CHP genel başkanlığına aday olacağını açıklayan İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, "Son derece mutluyum. Görünen tablo geniş bir mutabakatın sağlandığı yönünde" dedi.

Kılıçdaroğlu, bir gazetenin Ankara bürosunu ziyareti sonrasında, gazetecilerin, il başkanları toplantısıyla ilgili sorusu üzerine, "Son derece mutluyum. Görünen tablo geniş bir mutabakatın sağlandığı yönünde. Sayın genel başkanımız da bir mutabakat sağlanmasından yanaydı. Öyle anlaşılıyor ki bu mutabakatı parti kendi içinde sağlamış oldu" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bir gazetecinin "Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın ’eğer Kılıçdaroğlu gelirse onun da üstesinden geliriz’ şeklindeki sözünü nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, Kılıçdaroğlu, "Seçilir genel başkan olursam benim muhatabım Tayyip bey olur" karşılığını verdi.

"Deniz Baykal sizi aradı mı?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, herhangi bir görüşmenin olmadığını, ancak ilerleyen saatlerde olabileceğini kaydetti.

BAYKAL ÖRGÜTE MESAJ VERMİŞTİ

CHP İl Başkanları uzlaştı