Siyaset CHP ile valinin patates savaşı
Paylaş
CHP ile valinin patates savaşı

Aydın Valisi'nin CHP'li Belediye'nin aşevini kapatmak istemesiyle başlayan kriz savaşa dönüştü

Aydın’da Vali Hüseyin Avni Coş ile CHP’li kadın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu arasındaki gerilim, ‘pankart krizi’ ile başladı.

Valilik, MHP il binasına asılan “Sen açıldıkça analarımız ağlıyor” yazılı Demokratik Açılım’ı eleştiren pankartı indirmek için belediyeden araç istedi. Ancak belediye yazılı talep olmadığı için araç vermedi.

Daha sonra Vali Coş, CHP’li belediyenin aşevi olarak kulallandığı binayı, Hazine’ye ait olduğu gerekçesiyle tahliye ettirdi.

Soyulmuş patatesli düello

Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da bu durumu elindeki patatesle protesto etmiş, “Fakir fukaranın bir tas sıcak yemeğinde, bir patateste gözleri var” demişti.

Vali Coş da Başkan Çerçioğlu’na makam masasının üzerine koyduğu soyulmuş patatesle cevap vermiş, “Biz patatesle değil belgelerle konuşuyoruz” demişti.

Dün CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP’li 11 ilçe ve belde belediye başkanı ile bir grup partili, İstasyon Meydanı’nda basın açıklaması yaparak Vali Hüseyin Avni Coş’u istifaya çağırdı.

‘CHP’li başkanları engelliyor’

CHP Milletvekili Fatih Atay, “Aydın’da görev yapan valiler arasında toplumun bu kadar nefret ettiği başka bir vali olmamıştır. Kendisi artık Aydın’da valilik yapamaz, yapmamalıdır.

Şu andan itibaren bizler kendisini Aydın Valisi olarak tanımıyoruz. AKP İl Başkanı gibi davranan bu kişi Aydın’a CHP’li belediyelerin ve İl Genel Meclisi’nin çalışmalarını engellemek için gelmiştir” dedi.

Vali Coş’un her ay CHP’li belediyelere müfettiş göndererek başkanları çalışamaz hale getirdiğini savunan Atay, Vali Coş hakkında şu iddiaları sıraladı:

Aydın Belediyesi araçlarına ceza yazdırdı.
Bozdoğan Belediyesi’nin yıllardır işletilen suyunu mühürledi.
İl Genel Meclisi’nin önerdiği köy yardımlarını 8 aydır onaylamadı ama AKP’nin çok oy aldığı köyleri kapsayan yardım programını onayladı.

DHA

2

Haberin Devamı