Siyaset CHP: İsim önerisi getirilmedi
Paylaş
CHP: İsim önerisi getirilmedi

Kılıçdaroğlu, CHP ile AK Parti arasındaki ilk sıcak temas öncesinde, TBMM Başkanlığı için Cemil Çiçek isminde sorun olmadığını söyledi ancak görüşmede isim önerisi getirilmedi

Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'li Cemil Çiçek ve Haluk İpek'in CHP ziyareti öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. TBMM Başkanlığı için ismi öne çıkan Cemil Çiçek konusunda sorun olmadığını belirten CHP lideri ayrıca, tutuklu vekillerin çıkması için TBMM'ye verilmesi düşünülen yasa teklifi hakkında değerlendirmelerinin devam ettiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, "Çiçek isminde sorun yok" dedi.

Haberin Devamı

GÖRÜŞME BİTTİ

Saat 11:00'da başlayan CHP ve AK Parti görüşmesi sona erdi. Görüşme sonrasında Cemil Çiçek ilk açıklamayı yaptı. Çiçek, "Görüşmede yemin krizi gündeme gelmedi. TBMM Başkanlığı konuşuldu" dedi.

ÇATLAK MI VAR?

Görüşme sonrasında açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise görüşmede iktidar partisinin kendilerine TBMM Başkanlığı konusunda bir isim önerisi getirmediğini söyledi.

Sezgin Tanrıkulu ayrıca görüşme sırasında tutuklu vekiller krizini de gündeme getirdiklerini ancak bir öneri sunmadıklarını söyledi.