Siyaset CHP İstanbul: Görevimizin başındayız
Paylaş
CHP İstanbul: Görevimizin başındayız

CHP İstanbul: Görevimizin başındayız

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Koray Yücel, il yönetiminin düşmediğini, karar yeter sayılarının olduğunu, bu nedenle CHP İstanbul İl Yönetimi olarak görevlerinin başında bulunduklarını ve çalıştıklarını bildirdi. Sabah saatlerinde, istifalar nedeniyle il yönetiminin düştüğü iddia edilmişti.

Haberin Devamı

CHP İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün bazı medya organlarında yer alan "CHP İstanbul İl Yönetiminin düştüğü" iddiaları üzerine, il yönetim kurulu yaklaşık yarım saat süren bir toplantı yaptı. Açıklamada görüşlerine yer verilen CHP İl Başkan Yardımcısı Koray Yücel, toplantı için karar yeter sayısının olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Toplantıda rutin haftalık gelişmeleri ele alıp değerlendirdik. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun bize görev olarak verdiği ’İşsizlik Kurultayı’ ile ilgili çalışmalarımızı gözden geçirdik. Genel Başkanımızın isteği doğrultusunda Temmuz ayı içinde Türkiye’nin dört bir yanından 40 bin işsiz vatandaşımızı İstanbul’da gerçekleştireceğimiz ’İşsizlik Kurultayı’nda bir araya getireceğiz. Bununla ilgili hazırlıklarımızı gözden geçirdik. Ayrıca referandum sürecinde yaşanabilecek liste ve seçmen eksiklikleri ile itiraz sürecine ilişkin
çalışmaları değerlendirdik. Referandumda, sandık başında görev yapacak 30 bin partilimizin eğitim çalışmalarını konuştuk."

Haberin Devamı

Bugün bazı medya organlarında yer alan "İstanbul İl Yönetiminin düştüğü" iddialarının doğru olmadığını ifade eden Yücel, şu açıklamalarda bulundu:

"Yönetimimiz düşmüş değil. Karar yeter sayımız var. Bu nedenle CHP İstanbul İl Yönetimi olarak görevimizin başındayız ve çalışıyoruz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun İşsizlik Kurultayı ile ilgili bize verdiği görevi yerine getirmeye çalışıyoruz."

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mehmet Uğur Afacan da Yönetim Kurulu toplantısı için gerekli olan karar yeter sayısının olduğunu vurguladı.

Bazı partililerin, kendilerine yönelik baskılar nedeniyle istifa noktasına gelmiş olabileceğini ifade eden Afacan, il kongresinde seçilmiş 10
yedek üyelerinin bulunduğunu, ancak şu ana kadar kendilerine ulaşmış herhangi bir istifanın söz konusu olmadığını kaydetti.

İl Başkanlığı Gürsel Tekin’in, Parti MKYK’ya aday olması nedeniyle boşalmıştı. Ancak Tekin’in MKYK’ya seçilememesinin ardından, İl başkanlığına uzun süredir atama yapılmamıştı. 11 üyenin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İstanbul’un yeni yönetimini oluştururken elini rahatlatmak için istifa ettiği iddia edilmişti.

GÜRSEL TEKİN, GENEL BAŞKAN'LA GÖRÜŞECEK

Haberin Devamı