Siyaset CHP: Karargah komploları
Paylaş
CHP: Karargah komploları

CHP: Karargah komploları

CHP’den Deniz Baykal ile ilgili iddialar konusunda yapılan açıklamada, "Bir karargahtan hazırlandığı anlaşılan komplolarla ne Başbakan’ın sorumluluğunu, entrikacılığını örtbas etmek ne de Sayın Deniz Baykal’ı karalamak mümkündür" denildi.

Haberin Devamı

CHP İletişim Koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazetede yer alan "Siyasi Hayatı 4 Yıl Önce Biterdi" başlıklı açıklama, "Son
günlerde ortaya atılan ikinci alçakça komplo" olarak değerlendirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bu komplo hakkında bilgisi olanları ve dört yıl önce gündeme getirilmek istenen komployu bugün ortaya atma ihtiyacı duyanları, ne biliyorlarsa ’Mezara gitme’ edebiyatına da sığınmadan açıklamaya davet ediyoruz. Çünkü, dün olduğu gibi bugün de ’Benimle mezara gider’ kollamacılığı,
komplolara ve komplocuya kol kanat germeye hizmet eder. Kim ne biliyorsa mertçe ortaya çıkmalı, bildiklerini açıklamalıdır.

Bir karargahtan hazırlandığı anlaşılan komplolarla ne Başbakan’ın sorumluluğunu, entrikacılığını örtbas etmek ne de Sayın Deniz Baykal’ı karalamak mümkündür."

Haberin Devamı

Erdoğan'ın eski basın danışmanı Ahmet Tezcan, Habertürk TV'de dün katıldığı bir programda; "4 yıl önce bir gazeteci arkadaşımdan, sol bir dergide yayınlanmak üzere Baykal'la ilgili bir bilgi geldi. 'Eğer başımıza bir şey gelirse, hukuki destek verir misiniz? diye sordu. Sayın Başbakan'a ilettim. 'Bize yakışmaz. Arkadaşın üzerinde etkin varsa yayınlanmasına engel ol' dedi. Başbakan isteseydi, Baykal'ın siyasi hayatı 4 yıl önce bitmiş olurdu. Onu suçlamak yerine dua etmesi gerekir" şeklinde konuşmuştu.

Başbakan Erdoğan da Tezcan'ın ifadelerini yalanlamayarak "4 yıl önce Ahmet Bey'e ne söylediysem bugün de aynı konumdayım. Çünkü biz bu tür pisliklerin içerisine AK Parti olarak giremeyiz, bundan sonra da girmeyeceğiz." açıklamasını yapmıştı.