Gündem CHP'li Yasemin Öney Cankurtaran'dan Süleyman Soylu'ya çok sert yanıt

CHP'li Yasemin Öney Cankurtaran'dan Süleyman Soylu'ya çok sert yanıt

Paylaş
CHP'li Yasemin Öney Cankurtaran'dan Süleyman Soylu'ya çok sert yanıt

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun CHP lideri Kılıçdaroğlu için söylediği sözlere CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran'dan çok sert yanıt geldi. Cankurtaran, Soylu'ya Demokrat Parti Başkanı olduğu dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan için söylediği sözleri hatırlattı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında tansiyon bir türlü düşmezken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da konuya dahil oldu. Soylu, dün Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklendi, "Bütün Türkiye gördü ki bu siyasi sahtekar yalanları ve iftiraları üzerinden Türkiye'de başka bir oyuna soyunmuş. Gördü ki Türkiye, dağ fare doğurmuş. Şimdi avukatlar suç duyurusunda bulundu. Konu mahkemeye intikal etti. Sonra hızını alamadı kurumları, hepimizi, A Haber'i asmakla tehdit etti. Dün de şahsıma yönelik bir laf etmiş. Demiş ki 'Seni asmayacağım da rezil edeceğim, bütün kirli çamaşırlarını ortaya çıkaracağım'. Kılıçdaroğlu, senin aklın gibi ipin de çürüktür, sen onu da beceremezsin. Kılıçdaroğlu, sana açık açık söylüyorum sen bittin" dedi.

CHP'DEN ÇOK SERT YANIT


Bu sözlere yanıt gecikmedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Bakan Süleyman Soylu'nun DP Genel Başkanlığı görevini yaptığı sırada dönemin başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik olarak söylediği sözleri gündeme getirdi.

Cankurtaran, Soylu'nun ‘Paçalarından yolsuzluk akıyor', ‘Başbakan rantın babasını getirdi', ‘Kendini Padişah olarak görüyor' ifadelerini hatırlatırken "Koltuğunu korumak adına işi hakarete, tehdite döktü" ifadesini kullandı.

Cankurtaran, yaptığı yazılı açıklamada özetle şu ifadeleri kullandı:

"Sosyal medyada bazı kullanıcılar Süleyman Soylu'yu günümüzün Zübük'ü olarak tanımlamış. Gerçekten Soylu, günümüzün Zübük'üdür! Aziz Nesin, unutulmaz romanı Zübük de şartlara göre bir o yana bir bu yana oynayan, fırsatçı bir siyasetçi tiplemesini anlatmıştı. Rahmetli Kemal Sunal da onu sinemada canlandırmıştı. Ancak rahmetli Aziz Nesin yaşasaydı Süleyman Soylu'ya bakarak Zübük'ü güncellerdi. Soylu ile Zübük arasında çok büyük benzerlikler bulunuyor. Geçmişte Erdoğan'a ‘Paçalarından yolsuzluk akıyor', ‘Başbakan rantın babasını getirdi', ‘Kendini Padişah olarak görüyor' diyen kendisi değil miydi? Bir insanın bu kadar değişmesi için ya çok büyük çıkarının olması lazım ya da büyük bir açığının. Onun zamanında şikayet ettiği yolsuzlukları ve rantı CHP belgeleriyle ortaya koyuyor. Ancak kendisi şimdi ranta yolsuzluğa karşı çıkanların en büyük düşmanı, rantçıların ve yolsuzluk yapanların en büyük dostu olmuş durumda. Yarın ne olur, Allah bilir."


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Kılıçdaroğlu sen bittin!

"GÖKÇEK'İN BOŞLUĞUNU DOLDURMAYA ÇALIŞIYOR"


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa ettirilen Melih Gökçek'in Kılıçdaroğlu'na yönelik hakarete varan söylemlerini de anımsatan Cankurtaran, şöyle devam etti:

Soylu'nun Erdoğan'ın zorlamasıyla görevini bırakan Melih Gökçek'in boşluğunu doldurmaya çalıştığını belirten Cankurtaran, "Zamanında Gökçek, Erdoğan'ın cevap vermesi gereken her konuda ortaya atlar, CHP'ye Kılıçdaroğlu'na ağza alınmayacak laflar ederdi. Şimdilerde Soylu, Gökçek'in rolüne soyundu ama sonu farklı olmayacak.


"ERDOĞAN RAHATSIZ"


Zaten kulislerde Erdoğan'ın Soylu'nun liderlik hevesinden rahatsız olduğu iddiası vardı. Soylu, koltuğunu korumak adına işi hakarete, tehdite döktü. Sırf koltuğunu korumak adına yaptığı bu saygısız çıkışlar onun kaçınılmaz sonu olan kullanım süresi bitince bir köşeye atılmasını en fazla geciktirecek."