Siyaset CHP lideri BDP ile ittifak için ne dedi?
Paylaş
CHP lideri BDP ile ittifak için ne dedi?

'CHP ile BDP arasında ittifak olabilir mi?' tartışmasına CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan net bir yanıt geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu BDP ile ititfak iddialarına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "CHP'nin görüşü belli. Tek başına iktidar olmak istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu TSK Rehabilitasyon Merkezi'nde gazilerle bayramlaştı. Ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu BDP ile ittifak iddialarıyla ilgili şunları söyledi:

"CHP'nin görüşü belli. Tek başına iktidar olmak istiyoruz. Onlar kendi düşüncelerini aktarabilir, ama bizim düşüncemiz tek başına iktidar olmak için halka gitmek. Sözlerimizi toplumun kılcal damarlarına aktarmak."

ÖZDALGA'YA AĞIR YANIT

Kılıçdaroğlu'na açık unutulan mikrofonun gazabına uğrayaran AK Parti'li Haluk Özdalga’nın CHP'yle ilgili sözleri de soruldu. Kılıçdaroğlu, "Kişilik sorunu olanlara benim yanıt vermem doğru olmaz" dedi.

TÜRBANI SEÇİM MALZEMESİ YAPACAK

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin türbanla ilgili çağrısına Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan'ı eleştirirek yanıt verdi. Başbakan'a defalarca çağrı yapıldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Ama Başbakan gündeme almak istemiyor. Seçim sürecinde alıp malzeme olarak kullanacak" diye tepki gösterdi.

Haberin Devamı

SANATÇIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ

CHP lideri Kılıçdaroğlu Sosyalist Enternasyonal için gittiği Paris'te Ahmet Kaya'nın mezarını ziyaret etmesinin nedenini ise şöyle açıkladı.

"Bizim çizgimiz belli. Kuvay-i Milliye'den geliyoruz. Sanatçıya saygı duyarız. Görüşlerini benimsemeyebiliriz ama bizim kültürümüzün parçasıdır. Nazım Hikmet yıllar yılı vatan haini ilan edildi. Kimse mezarını ziyarete gidemiyordu. Şimdi bakın herkes ziyaret ediyor. Şimdi gidenler Nazım Hikmet'i benimsiyor mu? Ama o bizim kültürümüzün simgesi. Kültürümüze sanatımıza damga vuranları öne çıkarmalıyız. Sanat ve sanatçı aykırı insanlardır. Bizim kültürümüzün bir parçası hepsi. Eserlerini kullanıyoruz. Her ülke benim daha çok sanatçım olsun diye çaba harcarken biz bunu yapmazsak yanlış yaparız

DİYARBAKIR ZİYARETİ

Bir düğüne katılmak için Şanlıurfa'ya gidecek olan Kılıçdaroğlu Diyarbakır'da da bayramlaşma yapacağını söyledi.

Diyarbakır'da yurttaşlarla bayramlaşacaklarını söleyen Kılıçdaroğlu, "Onlar başka ülkenin insanları mı? Belki bana sitem edecek belki kızacaklar belki çay ikram edecekler. Her karış toprağa siyasetçinin gitmesi konuşması gerek. Bizim de yaptığımız bu" dedi

Haberin Devamı