Gündem CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Gaziantep'te

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Gaziantep'te

Paylaş
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Gaziantep'te

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Gaziantep'te önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Dış politikada yeni bir hamle başlatacağız. Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı kuracağız" dedi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları...

Haberin Devamı

Bir devlet bir kişiye teslim edilemez. Yazıktır günahtır. Herkesin düşünmesi lazım. Herkesin sorumluluğu var. Cumhuriyetin kurucu ayarlarına dönmek zorundayız. Çiftçi borç içinde. Parlamentoda çoğunluğu sağlayacağız ilk yapacağımız işlerden birisi çiftçinin faiz borçlarını silmek. Nasıl yapacaksın diyor? Sen yandaşın hem faizini hem anaparasını siliyorsun ben bir faizi siliyorum.

Üreten Türkiye diyoruz. Sanayide yeni bir hamle yapmamız lazım. Türkiye'nin değişim ve dönüşümü gerçekleştirme zorunluluğu var.

"VATANDAŞ VERGİSİNİ ÖDEYEMİYOR"

16 yılda 10'u aşkın mali af çıktı. Vatandaş vergisini ödeyemiyor. Seçim bildirgemizde var. Sanayici arkadaşlarımın okumasını isterim. Bütün kobi ve esnaf okumalı. 1 yıl süreli faizsiz kredi vereceğiz ödenen vergi ve sigorta primi kadar. Bütün teşvikleri düşündük. Kayıt dışı ekonomi azalacak. İstihdamın ana can projelerinden birisi budur.

Haberin Devamı

"OBİT TEŞKİLATI KURACAĞIZ"

Burada Suriyeli kardeşlerimiz var. Türkiye'de 3.5 milyon var. Dış politikada yeni bir hamle başlatacağız. Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı kuracağız. Hiç bir ülkenin iç işine karışmayacağız. Egemen devletlerin baskısına son verelim. Ben söylediğim zaman kızıyorlar. Vay efendim Suriyelileri nasıl gönderirsin? Evi var yolu var parası var gönderirim tabi.

"ÖĞRETMEN MESLEK KANUNU ÇIKARACAĞIZ"

Annelere sormak istiyorum çocuklarınızı niteliksiz okullara göndermek istiyor musunuz? Bütün okulları nitelikli okul yapacağız. Taşımalı eğitime son vereceğiz. 180 bin öğretmeni ilk bir yıl içinde yeniden atayacağız. Öğretmenleri devlet memurları kanunu içinden çıkaracağız. Öğretmenler meslek kanunu olacak. Hiç bir öğretmen yoksulluk sınırı altında ücret almayacak.

Eğitime neden bu kadar önem veriyoruz? Ramazan ayındayız. Mübarek bir aydayız. Eğitime en büyük önemi veren Sevgili Peygamberimizdir. Alimin ölümü alemin ölümüdür der. Bilgiye bu kadar değer verir. Peki nasıl oluyor da Türkiye Cumhuriyeti'nde 21. yüzyılda bizim çocuklarımızın yüzde 90'ı niteliksiz okullara gidiyor. Sandığa giderken düşünün.

"TOPLUMUN HER KESİMİNİ AYRIŞTIRDILAR"

Şehitlerimiz, gazilerimiz var. Dünyanın bütün ülkelerinde şehit ve gazilere saygı duyulur. Gazi ve şehitler arasında ayrım yaptılar. Toplumun her kesimini ayrıştırdılar. Bu ayrımcılığa son vereceğiz. Toplumun bütün kesimlerini kucaklayacağız. Adalet sağlayacağız. Adalet insanlık tarihi boyunca insanlığın mücadele ettiği bir alandır. Bugün Türkiye'de kimsenin can ve mal güvenliği yoktur.

Haberin Devamı