Gündem CHP lideri Kılıçaroğlu'ndan Muğla'da sert açıklamalar

CHP lideri Kılıçaroğlu'ndan Muğla'da sert açıklamalar

Paylaş
CHP lideri Kılıçaroğlu'ndan Muğla'da sert açıklamalar

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Muğla'da toplu açılış töreninde konuştu. Kılıçdaroğlu'nun gündeminde Cumhurbaşkanı Erdoğan vardı. CHP lideri, "Biz insanları düşünüyoruz. Senin gibi Man adasında şirket kurdurtmuyoruz. Şimdi gider beni mahkemeye verir, korkmuyorum" dedi. Kılıçdaroğlu, hakkında Meclis'e gönderilen fezlekeye de değindi, "Savcı daha cümleyi tamamlamadan fezlekeyi gönderiyor. Senin savcılığın batsın! Saraya köle olanlar hakim de olamaz savcı olamaz" ifadelerini kullandı.

İşte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan satır başları...

Bütün büyükşehir belediye başkanlarımıza söyledik, ürününü alacaksınız, hem köylü rahat edecek, hem şehirli rahat edecek. Sizin bir avantajınız daha var. Biz turizmimizi geliştirmek zorundayız. Bütün konuşmalarımızla kavga ettiler. Biz ne diyoruz, 'yurtta barış, dünyada barış' diyoruz. Suriye'de akan kana bakın, sorumlusu kim? Bu Ankara'daki beyler.


"DÜNYAYI DAR EDECEĞİM"


Size dünyayı dar edeceğim, bu benim sözümdür. Dünyayı dar edeceğim size. Biz ayrıca, kentin rantını kentliye veririz.

Toplumun her kesimine, her mağdura yardım götürüyoruz. Çünkü biz CHP'yiz. Belediyelerimiz ellerinden gelen her türlü çabayı gösteriyorlar. Bugün AK Parti'nin başında olan zat demiş ki, Kılıçdaroğlu asgari ücret 2 bin lira olacak, nereden çıkarmış bunu demiş. Ben düşünerek çıkardım. 2 bin lira ile insan ancak, zar zor geçinebilir. Seçimlerde dedim ki asgari ücret 1500 lira olmalı. Sonra dediler ki, evet verilebilir galiba. Bizim bütün belediyelerde asgari ücreti net 1500 lira yaptık.

Biz insanları düşünüyoruz. Senin gibi Man adasında şirket kurdurtmuyoruz. Şimdi gider beni mahkemeye verir, korkmuyorum.


"SÖZ VERDİYSEN YAPACAKSIN"


İslam İşbirliği Teşkilatı Filistin'le ilgili bir karar aldı. Bu karar çok önemli. Karara her türlü desteği veriyoruz. Yan çizmeyeceksin kapı arkasında anlaşma imzalamayacaksın. Diyeceksin ki Dopğu Filistin'de büyükelçiliği kuruyorum. Madem söz verdin yapacaksın. Neden söyledim bunu? Bütçe görüşmelerinde Binali Yıldırım dedi ki Doğu Filistin'de büyükelçiliğimiz var. Açtık baktık yok. Peki sen Başbakan olarak eline verilen metni okurken düşünmedin mi? Bizim burada büyükelçiliğimiz var mı diye...


"VERGİ ÖDEMEMEK İÇİN HER ŞEYİ YAPIYOR"


Bu ülkede fakir fukara vergi öderken Ankara'daki beyler vergi ödememek için her şeyi yapıyor. Musluğu açınca 5 çeşit vergi ödüyorsunuz. İşte bu yüzden bunun üzerine gidiyoruz. Ben onları cezalandıracağım ve sandığa gömeceğim diyecek bütün anneler. Aksi ne olur? Tek adam rejimi. Savunanlar şunu yapacak; Başımızda bir adam olsun elinde de sopa olsun. Birisi kafasına kaldırınca elindeki sopayla vursun. Biz çocuklarımıza hesap vermek zorundayız.

Ne diyor? Ey Kılıçdaroğlu niye söyledin. Savcı daha cümleyi tamamlamadan fezlekeyi gönderiyor. Senin savcılığın batsın! Saraya köle olanlar hakim de olamaz savcı olamaz. Bu ülkede şu anda tek adam rejimi var. Bizim mücadelemiz demokrasi mücadelesidir. Yargı bağımsızlığı mücadelesidir. Bu mücadele çocuklarımız için mücadeledir. Çağdaş uygarlık demokrasiyle elde edilir.